Nyheter

Positiva till flytt av vårdcentralen

Nyheter Kommunstyrelsens arbetsutskott tog ställning till var vårdcentralen i Vaggeryd ska finnas framöver

Arkivbild över vårdcentralen i Vaggeryd

– Det har pågått lite olika tankar kring placeringen och vi som kommun är en part i detta. Kommunstyrelsens arbetsutskott har sagt att vi är positiva till flytt av vårdcentral och tandvård. Det här handlar om en tillgänglighetsfråga och jag vill också säga att vårt trygghetsboende och apotek finns centralt. Vi som kommun kan säga vad vi tycker och därefter är det upp till regionen att besluta. Men vi ska var med och säga vad vi tycker och nu kommer vi göra ett förtydligande att vårdcentralen i Vaggeryd ska in mot mera centrala delar, berättar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

Ingen ny fråga, den har varit i valrörelse…

– Vi har drivit denna frågan och nu har det blivit en programförklaring för hela Femklövern. Det är tack vare att många tycker att vårdcentralen ligger lite vid sidan om. Har vi dessutom byggt ett trygghetsboende centralt så måste vi också ha vårdcentralen centralt. Den här processen har pågått en tid och samtal har förts med regionen. Jag tycker det är bra att vi kommit till ett förtydligande, menar Thomas Axelsson (KD). 

Kenth Williamsson (S) menar att de var eniga till detta och att vårdcentralen och tandvården kommer till centrum blir bra men det är regionen som tar det slutliga beslutet. 

Var skulle ni kunna tänka er att placera vårdcentralen?

– Vi hjälper till med lokal om vi kan, det förtydligande vi gjorde under onsdagen är att vi är tydliga i frågan till regionen, avrundar Gert Jonsson (M). 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *