Nyheter

Postlåda för bilburna får bifall

Nyheter I ett medborgarförslag vill man få användarvänliga postlådor

Det är ett förslag till Vaggeryds kommun som innebär att det ska placeras postlådor så att det går att köra intill med bil för att lägga på försändelser.

Post Nord ansvarar för placeringen av postbrevlådor i Sverige och enligt dem kan de som önskar en flytt/ändring av placering av dessa, inkomma med förslag till dem för att se över möjligheten till flytt/ändring.

Vid en eventuell flytt/ändring av placering av postlåda är det även viktigt en bedömning av hänsyn och lämplighet till trafiken i förhållande till ökad tillgängligheten görs.

Kommunstyrelsens arbetsutskott är positiva till förslaget och föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att bifalla medborgarförslaget och ge tekniska kontoret i uppdrag att ta fram lämplig placering för postbrevlåda i enlighet med medborgarförslaget i samråd med Post Nord med hänsyn till trafiken i Vaggeryd och Skillingaryd.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Postlåda för bilburna får bifall

Den postlåda som finns på parkeringen i södra delen av torget Skillingaryd, sitter så högt att det ej går att sitta kvar i bilen och lägga i brev!

Sänk lådan så blir det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *