Nyheter

Postlådorna har inventerats

Nyheter En genomgång av samtliga postlådor i kommunen har gjorts efter ett medborgarförslag om tillgänglighet

Vid torget i Skillingaryd finns god tillgänglighet till lådan

Att kunna sitta i bilen och lägga på ett brev? Det är inte helt enkelt och på vissa platser i kommunen rent trafikfarligt. Nu har tekniska nämnden fått information av inventeringen som gjorts av samtliga postbrevlådor i kommunen.

– Målet med det här är någon form av drive-in postbrevlåda. Vi äger inte det här utan skickar detta vidare till Postnord. Allt grundas på ett medborgarförslag som är inlämnat angående tillgänglighet. Sammanställningen lämnas nu över till kommunstyrelsen, berättar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Bedömningen är anpassad utifrån trafikmängd och förutsättningar till parkering inom rimligt avstånd till postbrevlådan. Totalt finns det 29 lådor varav 14 finns på landsbygden i kommunen. Tillgängligheten till lådorna har ansetts vara bra vid inventeringen. Angående trafiksäkerheten är det några som är lite sämre placerade och det gäller Jönköpingsvägen i Vaggeryd och Storgatan i Skillingaryd där det på samma plats är en busshållplats. Bondstorpsvägens låda är dålig placerad på en gångbana där det inte är lämpligt att stanna med en bil. Vid Tallnäsinfarten ute i Tofteryd anses den vara mycket dåligt placerad och är stor trafiksäkerhetsrisk. Enda, idag, drive-in postbrevlåda finns vid torget i Skillingaryd och vid Postens gamla företagscenter är det enkelt att bygga om till en liknande drive-in.

Taggar

2 reaktioner på Postlådorna har inventerats

När det gäller lådan på Bondstorpsvägen i Vgd vore det kanske bra att flytta den 100 meter till återvinningsstationen på andra sidan gatan? Bara att sätta den i alle/gräskanten så står den säkert för alla parter och nära till återvinningen så kan man lämna tidningar etc samtidigt och spara miljön!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *