Nyheter

Premiär för frågetävling på Fåglabäck

Nyheter Nu tar Frälsningsarmén in Quiz Night till Fåglabäck, engelska för musikfrågesport på natten.

Arkivfoto från valborgsfirandet. I morgon kväll är det premiär för frågesport.

– Idén kom från Kathleen, som tidigare arbetat i Australien, där Quiz Night varit vanligt i både Frälsningsarmén och andra kyrkor på såväl pubar som restauranger. Kathleen har varit med både som deltagare och arrangör många gånger innan hon kom till Sverige. I våras när en grupp från Frälsningsarmén i Skillingaryd träffades för att planera sommarprogrammet var vi eniga om att det vore roligt att arrangera något där man kan bjuda med sina vänner, och att umgås och att göra något tillsammans. Då tyckte vi idén med Quiz Night passade bra en sommarkväll i Fåglabäck, berättar löjtnant Erik Johansson på Frälsningsarmén om morgondagens premiärkväll.

Frågetävlingen kommer att genomföras med sex ronder med tio frågor i varje så 60 frågor i spridda ämnen såsom sport, historia, hitta rätt sång och artist. En del lätta och andra frågor lite svårare. Man tävlar i lag och med fyra personer i varje.

– Ingen anmälan behövs, det är bara att dyka upp. Är man ett gäng vänner kan man komma och tävla som sitt lag, är man själv placeras man ihop med andra så det blir jämnstora lag. Alla är lika välkomna, quiz-mästare som nybörjare. I pausen finns det fika att köpa och det kommer även finnas möjligheter att lämna en gåva till Frälsningsarmén. Vi tror att det kommer att bli en jättetrevlig kväll och hoppas att många kommer på vår premiärkväll på Fåglabäck, avslutar Erik Johansson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *