Nyheter

Premiär för gåfotboll på Movalla

Nyheter Gåfotboll lockade medlemmar i SPF och PRO till Movalla i Skillingaryd. Det var lite av premiär för denna aktivitet som på senare år blivit populär på många platser.

Uppvärmning med Peter Bergström  [1/11]

  [2/11]

  [3/11]

Spelet igång  [4/11]

  [5/11]

  [6/11]

  [7/11]

  [8/11]

Publike  [9/11]

  [10/11]

  [11/11]

– Vi hade en hellyckad kväll på Movalla tillsammans med PRO och SPF, berättar Carina Remnemark i Skillingaryds IS sponsorkommitté.
Det kom 14 deltagare för att spela och en del som deltog som publik och hejade på.
Man samlades vid femtiden där alla hälsades välkomna av Carina och sedan berättade Fredrik Berg i SIS fotbollsektion om hur kvällen var upplagd.
Peter Bergström gick igenom hur man skulle genomföra gåfotbollen och regler hur man får agera. Det viktigaste är att gå, inte springa.
Från Korpen Småland deltog även Mikael Johansson som berättade om rollen som de har i samhället, att stötta och jobba med att vi rör på oss.

– Alla samlades därefter på fotbollsplanen och Peter började med uppvärmning, först promenerade vi runt planen och därefter lite ”böj och töj” för kroppen, noterar Carina Remnemark.

Peter delade in alla i två lag och det blev två halvlekar. Det var jämnt mellan lagen och det blev några avblås av domare Peter för just ”spring med bollen”. Då gick bollen över till andra laget.

– Direkt därefter bjöds det upp till terrassen där Fredrik Berg fixat grillkorv med bröd och dryck och så gott det smakade efter matchen.
Studieförbundet SISU var med och bjöd på tilltugget till denna fina kväll.

Till kaffet kom fotbollsledaren Andreas Beimer och berättade om kvällen hemmamatch för herrlaget i division fem mot Hooka IF. Han berättade om den unga A-laget som de byggt upp och som de tror mycket på de närmaste åren. Det är unga pigga grabbar som vill ta för sig. Och det blev en vinst mot Hook med 5–2.

En hel del stannade kvar och hejade på SIS!

– Nästa onsdag den 26 juni kör vi igen, säger Carina Remnemark glatt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *