Nyheter

Premiärfestival för påsklovslediga ungdomar

Nyheter Kim Pedersen och Michel Magnusson storsatsar på bygdens ungdomar under påsklovet.

Kim och Michel slog sina funderingar samman och tänkte "Någonstans måste vi börja". På onsdag är det dags för ungdomsfestival

Vi möter upp Michel Magnusson, föreståndare Folkets Hus i Vaggeryd och Kim Pedersen som jobbar med ungdomssatsning i grannkommunen. De båda slog sig samman och kommer under påsklovet att satsa på bygdens ungdomar. Kim berättar: 

– Vi ser att ungdomarna saknade en mötesplats och någonstans att vara. Vi gjorde slag i saken och vi kommer att arrangera en ungdomsfestival här i Folkets Hus i Vaggeryd under två dagar under påsklovet. Vi gör det här tillsammans med ungdomsmottagningen, fältarna, UC/UG, ABF, civilsamhället, närpolisen och kommunen. Det är viktigt att lyssna på ungdomarna, börjar Kim berätta och fortsätter att; ”I Gislaved har vi ”open space” där bygdens ungdomar samlas och man utformar aktiviteter tillsammans”. 

Michel Magnusson, föreståndare Folkets Hus, kommenterar: 

– Jag träffade Kim när han hyrde här. Jag tände på idén direkt att göra något för ungdomarna i bygden, vi hade ett kort möte och det mynnade ut till att arrangera en festival här i huset för påsklovslediga ungdomar. Jag kände direkt att det här är något vi vill vara med på. 

Under skärtorsdagen flyttar UC/UG sin verksamhet i centrala Vaggeryd till Folkets Hus. 

Vad kan ungdomarna se fram emot under de två festivaldagarna?

– På förmiddagen är det ungdomar upp till 15 och eftermiddagen fram till kvällen är det för de äldre, 15 till 20-åringar. Vi kommer att arrangera e-sport, brädspel, bio vid två tillfällen under de här två dagarna, epaträff på parkeringen utanför under torsdagseftermiddagen och kiosken kommer att vara öppen där man kan köpa korv och bröd till självkostnadspris. Eftersom det är första gången kommer vi i någon enkätform ta reda på vad ungdomarna vill göra framöver. Vi hoppas verkligen att det här får ett positivt genomslag, summerar Kim Pedersen och Michel Magnusson. 

Kiosken kommer att vara öppen och det finns, förutom gottepåsar, även korv och bröd till självkostnadspris.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Premiärfestival för påsklovslediga ungdomar

Bra initiativ – detta kan göra att många barn/unga som annars hållt sig utomhus, nu har en platsatt gå till under lovet!

Där de kan umgås med nya bekantskaper under trygga och bra förhållanden.
Härligt gjort av er! 👌✌️🚙🎮🌭🥤

Fantastiskt gjort av er båda👍 Hoppas nu att ungdomarna hittar till er och ta vara på detta tillfälle. Det görs inte för mycket för våra ungdomar i kommunen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *