Nyheter

Premiärkväll i toppstugan

Nyheter I fredags anordnade skidföreningen livequiz för ”Träffpunkt Kylås”. Succé blev det och insamlade pengar skänktes till barnhem.

Vid toppstugan och upplyst slalombacken där sportlovet avslutades samma kväll  [1/7]

Annie Johansson sjöng och Jan Samefors satt vid pianot  [2/7]

24 personer deltog  [3/7]

Frågesport i toppstugan  [4/7]

Brasan var tänd  [5/7]

Nyholms- och Ålarydsbor quizade  [6/7]

Vinnande laget. Gustavsson, Nordenstam, Söderkvist/Johansson och Jonssons.  [7/7]

Nedanför slalombacken i Kyllås planeras en värmestuga byggas med hjälp av Leaderpengar och bidrag från kommunen. ”Träffpunkt Kylås” kommer framöver att vara en mötesplats året runt där bygden samlas, träffas och gör saker tillsammans. Men i fredags var toppstugan, vid slalombackens topp, i centrum. Pianisten Jan Samefors från Jönköping och lokala Annie Johansson stod för livespelning och frågesport som lockade fyra lag och totalt 24 tävlande.

– Några låtar spelades i början av kvällen som mingelmusik innan vi drog igång tävlingen. Frågesporten bestod av tio låtar och tio frågor med delfrågor. Frågorna var blandade och handlade om musik, fåglar, matte, simning, geografi och Kylås såklart, säger Annie Johansson.

Vinnande laget, som fick ihop 31 poäng av 38 möjliga, bestod av Gustavsson, Nordenstam, Söderkvist/Johansson och Jonssons som vann varsitt dagskort i skidbacken.

– Jag hoppas vi får ordna fler frågesportskvällar åt Kylåsföreningen. Det är så många i föreningen som gör så otroligt många olika saker och kan vi bidra med musiken så vore det roligt, avslutar Annie.

Jan och Annie har spelat ihop i 1,5 år på olika arrangemang och när duon drar igång är det alltid livemusik med piano och sång och paret har nu även påbörjat en ren pianobarsmusik. Besökarna som kom till toppstugan under fredagskvällen betalade en summa för kaffe, våffla och deltagande i frågesporten. Alla pengar som inkom under kvällen, 2 000 kronor, skänktes till barnhem.

Foto; Kvällens ”markan”ansvarig; Barbro Andreasson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *