Nyheter

Projektanställs för att planera grönt

Nyheter En projektledare ska anställas på kommunen för att hålla ihop och arbeta fram grönstrukturplanen i kommunen. Det har nu kommunstyrelsens arbetsutskott sagt ja till.

Arkivfoto

– Det händer mycket i vår kommun och då är det viktigt att våra gröna ytor inte byggs bort därför måste vi titta på det här. Vi har haft en grön plan för Skillingaryd och Vaggeryd men inte i våra mindre tätorter. Externt jobbar vi tillsammans med Länsstyrelsen, men internt är det viktigt att vi jobbar vidare med detta. Vi ska ha en bra miljö, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Nu kommer en projektanställning påbörjas för att hålla ihop det här stora arbetet med att inte bebygga alla våra gröna ytor i vår kommun. Den grönstrukturplan som nu ska tas fram är ett planeringsunderlag som inte ersätter de tidigare antagna grönplanerna men kompletterar dem. Grönstrukturplanen kan innehålla biologiska mångfalden, bullerdämpning, luftrening, värmereglering och pollinering men även de sociala delarna som friluftsliv och lärande bland annat.

– Vi är glada att man sökt pengar för detta i så kallade LONA bidrag och jag tror att man har goda möjligheter att få detta, avslutar Kenth Williamsson (S).

I juli 2019 ska grönstrukturplanen vara klar.

Taggar

Dela


1 reaktion på Projektanställs för att planera grönt

Med tanke på den nyss antagna planen att bebygga Nestors hagar rimmar detta illa med kommunens intertioner att bevara biologisk mångfald
Den bonde som använder hagarna som betesmark gör en stor miljögärning .men han ser ingen möjlighet att bedriva mulbetningen när området blir bebyggt
Fins det någon plan för att bevara resterande hagmarken eller skall politikerna
utrusta sig med lie och räfsa
TÄNK OM OCH GÖR RÄTT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *