Nyheter

Psykisk ohälsa är mer än viktigt

Nyheter "Du är aldrig ensam", läs Carro Blomqvists insändare

Carro Blomqvist

På lördag den 20:e april är det precis ett år sedan världsartisten Tim ”Avicii” Bergling somnade in i suicid. När jag precis som resten av världen, fick hans dödsbesked förra året, då var jag redan i sorg. Året innan, på samma dag så dog nämligen en kille som jag var kär i. Även han i suicid. Två unga killar, 28 och 30 år gamla som dog alldeles för tidigt. Två killar som levde två helt olika liv. Två killar med kärlek till musik, som var kreativa och älskade att skapa. Men också två killar, som ibland inte mådde så bra.

Psykisk ohälsa ökar och det här behöver vi prata om. Jag har bipolär sjukdom, det skäms jag inte över att berätta. Jag är så trött på okunskap inom psykisk ohälsa. Så vem ska berätta, om inte vi som lever med det dagligen? Människor dör av det här. Men det finns en skillnad, oftast syns det inte på utsidan. Det är på insidan demonerna gräver.

Oförståelse. Okunskap. För lite resurser inom psykvården. Listan kan göras lång. Det är dags att öppna ögonen. Dags att vakna och se vad vi har runt omkring oss. Ingen kan göra allt, men alla kan faktiskt göra något. Ett tips är att inte dra alla över en kam. Ofta så lider människor i det dolda. Man vågar inte berätta, vågar inte prata och man är rädd för att bli dömd på förhand. Men det är bara hjärnspöken.

Det finns så många som inte mår bra, och det finns så många att prata med. Hjälporganisationer, suicid zero är en bra till exempel. Det finns hjälp att få! Jag vet att det är svart och väldigt jobbigt ibland. Men du är aldrig ensam, kom ihåg det.

Vila i frid
1987-2017
1989-2018

Vid tangentbordet, Carro Blomqvist

Taggar

1 reaktion på Psykisk ohälsa är mer än viktigt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *