Nyheter

Publicera hur arbetet med offentliga ärenden hanteras

Nyheter Liberalerna vill att arbetsgången av ärenden ska kunna följas på kommunens hemsida

Arkivbild

Det är i en motion som Liberalerna föreslår att medborgarna ska kunna följa ärendes gång från ax till limpa på kommunens hemsida. De anser att den enskilde medborgaren ska kunna följa ett ärende under hela processen och att det kontinuerligt redovisas hur ett ärende hanteras tidsmässigt. Dessutom vill de att de redovisas vem som är ansvarig i varje fas när ärendet bereds. Liberalerna anser tt det kan leda till snabbare hantering av offentliga ärenden.

Kommunstyrelsen har diskuterat ärendet och föreslår kommunfullmäktige att delvis bifalla motionen. De menar att motionen redan är hanterad i så mening att alla ärenden redovisas och publiceras. När det gäller att följa ärenden i realtid menar kommunstyrelsen att det oklart om det leder till de effekter som motionärerna efterfrågar, varför man föreslår avslag i den delen.

– Jag förstår tanken med motionen men det är näst intill omöjligt att lösa, säger Gert Jonsson och tillägger att medborgarna har möjlighet att följa ärenden genom offentlighetsprincipen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *