Nyheter

Källarbrand på Stationsgatan – kan vara anlagd

Nyheter Det blev en stor utryckning till Stationsgatan i Skillingaryd på lördagskvällen när det brann i samma hus där vi har vår redaktion.

Larmet kom till SOS strax efter klockan 17.30 på lördagskvällen. Enligt larmet var det ett källarförråd på Stationsgatan 3 som börjat brinna.

Rökdykare släckte branden i källaren. Tydligen hade branden start i en korridor i källarförrådet. Från polisen betecknas det som en möjlig mordbrand.

Släckningsarbetet bestod efter en stund arbetet att släcka glödbränder och kontrollera så att branden inte spridits till byggnadskonstruktionen. Även ventilation pågick. Inga personer har skadats.

Rökspridning har skett till trapphus, ett antal lägenheter samt kontorslokaler med flera utrymmen. Vår tidningsredaktion ligger på tredje våning där det också luktade brandrök men i mindre omfattning än på övriga våningsplan.

Fastighetsägaren Vsbo kontaktade saneringsbolag som började med saneringsarbetet i byggnaden.

Räddningsstyrkor från Skillingaryd, Vaggeryd, Värnamo samt ledningsenhet från Jönköping har arbetat på platsen tillsammans med ambulans och polis.

 

Artikeln uppdateras.

Många i arbete med att släcka branden.  [1/9]

Rökdykarnas utrustning  [2/9]

Saning på bottenvåningen  [3/9]

Brandmän gjorde efterkontroll  [4/9]

Släckningen avklarad.  [5/9]

Brandplatsen med det drabbade huset till vänster.  [6/9]

Brand i källaren  [7/9]

Brandmän på plats  [8/9]

Stationsgatan avspärrad  [9/9]

Taggar

Dela


2 reaktioner på Källarbrand på Stationsgatan – kan vara anlagd

Är det inte påfallande ofta det är nån skit i just detta hus?!

Redaktionen svarar: Sedan UG flyttade in på bottenvåningen har det varit vissa incidenter men de har minskat sedan det sattes upp kamreraövervakning.

Kommentar till redaktionens svar på Kkng tråd, av chefen för öppna ungdomsverksamheten i Vaggeryd kommun: Tommy Wallin

Otroligt att redaktionen till en erkänd nyhetskälla ens nämner fritidsgården UG i ett svar till en kommentar till skribent Kkng som anser att ”det är nån skit i just detta hus”. Branden startade en dag då UG har stängt och tog fart i förråden som ligger under familjecentralen (vilket omöjligt gör att det har något att göra i samband med att UG skulle varit öppet). När det kommer till nyttjandet av den trappuppgång som redaktion hänvisar till har blivit lugnare efter kameraövervakning så har UG endast sin personalingång till trapphuset, vilken inte används till annat. Fritidsgården UG´s entré ligger ut mot torget och det är där det ibland kan bli samling av ungdomar de kvällar som fritidsgården har öppet. Kl 18:00 låser VSBo dörren till trappuppgången och efter det krävs portkod för att komma in.
Att i detta sammanhang nämna fritidsgården UG och indirekt även då dess ungdomar som svar på frågan om ”skit i just detta hus” är enligt min mening total tomt prat som kommer ur stor okunnighet. Så vitt jag vet, så ligger redaktionen till Skillingaryd.nu i samma trappuppgång och incidenter har hänt i trappuppgången även innan UG flyttade in.
Tommy Wallin
chef öppna ungdomsvereksamheten
Vaggeryds kommun

Redaktionen svarar: Hej Tommy! Som vi skrev har det lugnat ned sig sedan det blev låst efter 18.00. Det är fakta. Före dess var det då och då nedskräpning och skadegörelse vid något tillfälle som inte förekom i stort sett alls före att UG flyttade in. Sedan behöver det ju inte vara de ungdomar som går på UG som skräpar ned men vi har vid ett flertal tillfällen fått säga till ungdomar att det inte är en lekstuga utan folk bor och verkar på denna adress.
Det med branden har vi absolut inte antytt att det har något med UG att göra. Men det fanns ju en orsak till att Vsbo satte upp kameraövervakning och tidlås. Eller varför gjorde man det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *