Nyheter

Rasta laddar för rallyfest

Nyheter På lördag blir det några fler som kommer till Rasta i Klevshult än en vanlig lördag. Det är Skillingaryds MK som arrangerar årets "Skilling 500" och start- mål- och serviceplats är i byn och butiken är laddad

Maria Näsström och Anne Fransson har laddat butiken inför helgen  [1/4]

Snabbmat, mackor och kaffe går det åt när man ska ut i skogen, tycker tjejerna i butiken  [2/4]

Rallyfesten i Klevshult kommer att dra hundratals extra matgäster  [3/4]

Annelie Hjelm är ansvarig för bokningen på hotellet  [4/4]

På lördag är det rallyfest i Klevshult. På Smålandsrasta i byn kommer huvudkvarteret för rallytävlingen ”Skilling 500” att vara, liksom serviceplats och start- och mål.

Inne i butiken träffar vi Anne Fransson och Maria Näsström, som har laddat upp inför helgen.

– Vi dubblar upp bemanningen för att klara av tillströmningen som blir på lördag, säger Anne som är ansvarig för butiken.

– Borde gå åt mycket mackor, kaffe och dricka som åskådarna tar med sig ut till specialsträckorna, så snabbmatskylen ska fyllas, säger Maria.

På Hotell Småland finns det 32 rum och Annelie Hjelm ser nöjd ut när hon berättar att det är nästintill fullbokat till helgen.

– Vi hade en riktigt bra helg sist vi var värd för rallyt. Många kommer hit och tittar på serviceplatsen och passar på att äta innan eller efter. Vi har gjort specialmenyer dagen till ära, så på lördag kan man äta rallymeny och det finns bland annat rallyhamburgare, rallysnitzel och rallypannbiffar att välja mellan, säger Anna som jobbar i restaurangen.

– Det känns som Klevshult mobiliserar inför helgen. Vi är nöjda med samarbetet på Rasta och även lokala huvudsponsoren TuJo. Serviceplatsen har gott om plats och Rasta har fina och ändamålsenliga lokaler och ytor för oss, säger tävlingsledaren för ”Skilling 500” Mats Bergman.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *