Nyheter

Rattfull prejade polisbil

Nyheter En kraftig berusad bilförare körde i går in i en polisbil. Minst en av poliserna skadades och föraren sitter i dag kvar i polisens förvar.

Flera polisbilar var inblandade i jakten på den berusade bilföraren i Klevshult. Arkivbild

Polisen upptäckte den berusade bilförare i går vid 14-tiden. Bilföraren körde då på E4:an, utanför Skillingaryd i riktning mot Värnamo. Polisen följde då efter bilen och i höjd med Klevshult var polisen ifatt den berusade föraren.

Mannen som körde bilen, en man i 60-årsålder från Skillingaryd, körde då in  på den gamla landsvägen, på väg tillbaka mot Skillingaryd. Vid det laget var tre polisbilar inblandade i försöket få stopp på bilen.

Polisen försökte ringa in bilföraren och på det viset få ner farten på bilen och få bilföraren att stanna. Men i stället för att stanna körde föraren med full fart in i bakdelen på den framförvarande polisbilen.

Totalt tog det 33 minuter från att bilföraren upptäcktes tills att hans färd var stoppad.

I efterhand klagade en av poliserna över smärtor i nacken och rygg efter kollisionen.

För sin körning har 60-årsåldern nu en hel del efterräkningar att se fram emot.
Han är misstänkt för grovt rattfylleri, då han blåste nästan 2 promille. Mannen saknade körkort och är för det misstänkt för grov olovlig körning. Bilen var inte hans egen så han är även misstänkt för bilstöld. Vårdslöshet i trafik blev efterräkningen, då 60-åringen var nära att frontalkrocka med mötande trafik.. Misshandel är rubriceringen efter att polisen skadat sig vid kollisionen. Mannen sitter på fredagen fortfarande kvar i polisens förvar i väntan på en eventuell häktning.

Taggar

7 reaktioner på Rattfull prejade polisbil

När vi nu har hört Annie Lööfs uttalande om vad ska ske i Sverige finns det inga pengar att köpa mat för och får vi nog ta till sprit för att dämpa ner oss.

Ja du Nilla dra gärna alla över samma. Begåvat uttal. Tur polisen upptäckte en och fick stopp på den av alla på våra vägar ute i vårt avlånga land. Tacksam för det våra poliser gör.

Ja nu vågar man väl sitta där.

Behövdes ju vakter för att hålla skillingarydsborna i schack.
Skämt åsido, försök vara mer som eran storebror -Vaggeryd-

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *