Nyheter

Raymond omvaldes till ordförande

Nyheter Landsbygdsfrågor i fokus vid Centerstämman i Vetlanda

Kristina Yngwe, vice ordförande i riksdagens jordbruks och klimatutskott, medverkade på stämman som samlat cirka 140 ombud från länet. Yngwe redogjorde för arbetet i landsbygdskommittén och om att partierna enats om ett 70-tal punkter som nu ska remissbehandlas inför regeringens slutbetänkande efter jul. Det kom många frågor och synpunkter från ombuden som Kristina tog med sig inför det kommande arbetet. Stämman antog också ett öppet brev till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht som besökt länet i veckan, med uppmaning att gå från ord till handling när det gäller landsbygdsutveckling.

Stämman behandlade ett antal motioner. Mirjam Johansson från Sävsjö vill att ett modernt vårdnadsbidrag återinförs och vann stämmans stöd för detta med modifieringen att det ska vara möjligt att även en enskild förälder ska kunna nyttja den barnomsorgspeng som enligt Centerpartiets förslag ska ersätta dagens system. Stämman ställdes sig också bakom två motioner att se cykling som ett särskilt trafikslag och stimulera cykling, båda motionerna från Anders Samuelsson i Jönköping. Katarina Landin i Bredaryd motinerade om att gör det mera attraktivt att arbeta som sjuksköterska för att kunna klara det stora rekryteringsbehovet. Motionen bifölls och skickades vidare till centerpartiets regionpolitiker.

I styrelsen nyvaldes Erik Johansson, Hult och Anders Karlsson från Norra Sandsjö. Raymond Pettersson, Värnamo och Inga-Maj Eleholt, Smålandsstenar omvaldes till ordförande respektive vice ordförande i styrelsen. Ledamöterna Magnus Nordgren, Tranås, Tobias Kreuzpointner, Aneby, Matilda Henriksson, Sävsjö, Göran Lindell, Vetlanda och Eric Luth, Huskvarna omvaldes som ledamöter. Till nya revisorer valdes Tomas Johansson, Hånger och Per-Ola Gustafsson, Lekeryd.

Centerstämman tog nu avstamp inför kommande valrörelse, med förnomineringsprocess fram till den tionde september. Sedan kommer alla listor inför valet antas i höst, med en avslutande nomineringsstämma för riksdagsvalet den första december. Mötet andades optimism stärkt av de goda opinionssiffrorna.

Raymond Pettersson
Distriktsordförande

Vid centerstämman hyllades Börje Wilsborn, Vetlanda, Håkan Josefsson, Reftele och Torbjörn Egerhag, Bor, samt Ingegerd Hugosson från Månsarp (saknas på bilden grund av en utlandsresa), för sina gedigna insatser för partiet med att få partiets nästa högsta utmärkelse guldnålen. På bilden omgiven av Inga-Maj Eleholt och Raymond Pettersson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *