Nyheter

Regionen inte längre i stabsläge

Nyheter Seann 18 mars 2020 har Region Jönköpings län varit i stabsläge med anledning av covid-19-pandemin och läget inom vården och i samhället. Man har nu lämnat stabsläget och därmed upphör också den regionala särskilda sjukvårdsledning som varit i funktion under samma period.

Värnamo.nu

Från och med vecka 35 kommer hanteringen av covid-19 att ingå i ordinarie arbets- och ledningsstrukturer.

– Pandemin och smittspridningen pågår fortfarande men behovet av sjukhusvård för covid-patienter i Jönköpings län har minskat, säger Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Jönköpings län. Vi har flera arbetsgrupper som fortfarande arbetar med covid-19, men det är en sjukdom som vi nu kan hantera i våra ordinarie flöden. Vi behöver också fortsätta arbetet med till exempel de operationer som fått stå tillbaka under situationen som varit.

Fortfarande viktigt att följa rekommendationer om hygien och avstånd

– Det är fortfarande viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om hygien, att hålla avstånd och att stanna hemma om du är sjuk. Att Region Jönköpings län inte längre är i stabsläge betyder inte att faran är över, och det är fortfarande besöksrestriktioner på länets sjukhus, säger Mats Bojestig.

Stabsläge är det lägsta beredskapsläget inom Region Jönköpings län. Vid svårare situationer används begreppen förstärkningsläge eller katastrofläge. Om situationen skulle försämras inom sjukvården, till exempel genom ett större utbrott av covid-19, kan det bli aktuellt med en ny bedömning av beredskapsläget.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *