Nyheter

Rekordresultat för årets julkampanj

Rekordresultat för årets julkampanj

Nyheter Svenska kyrkan samlade in drygt 45 miljoner kronor under julkampanjen 2015/2016, vilket är nytt rekord.

I Växjö stift ger man mest per medlem och insamlingsresultatet har ökat med 34 procent till över fem miljoner kronor.

I snitt gav varje medlem i Växjö stift 11,47 kronor, vilket är den högsta siffran i landet.  Jämfört med förra julkampanjen har det totala resultatet ökat med 6,3 miljoner kronor. I Växjö stift har resultatet ökat med nästan 1,3 miljoner kronor.

– Det är med glädje och tacksamhet vi ser att engagemang och insamling fortsätter öka. När utsatthet och behov blir allt tydligare växer också solidariteten. Människor vill vara med och göra skillnad och vi vet att de insamlade medlen kommer att leda till ett tryggare liv för många barn, säger Jonas Löhnn, som är stiftsadjunkt för internationellt arbete på Växjö stiftskansli.

Temat för Svenska kyrkans julkampanj var ”Låt fler få fylla fem år” och tusentals frivilliga står bakom resultatet. Kampanjbudskapet handlar om att alltför många barn i världen dör före sin femårsdag. I Afrika söder om Sahara handlar det om ett barn av tio. Julkampanjen pågår årligen mellan första advent och trettondagen. Målet var att samla in 42 miljoner kronor till internationella insatser som leder till ett tryggare liv för barn.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *