Nyheter

Renspolning av vattenledningarna inledd

Nyheter Det är vattenledningsnätet i Vaggeryd som ska spolas rent

Med början i förra veckan inleddes arbetet med att spola vattenledningsnätet i Vaggeryd rent. Arbetet kommer att pågå ett tag framöver.

– Ja vi har börjat, säger Teo Magnusson Bejving och tillägger att det är ett omfattande arbete som kommer att pågå under maj och juni.  Spolning görs för att få bättre kvalitet på vattnet och Syftet med denna spolning är att förbättra vattenkvaliteten, och att förebygga problem med missfärgat vatten.

I och med det nya vattenverket går det nu ut sandrenat vatten med låga halter av till exempel  järn och mangan. Eftersom problemen ligger kvar i vattenledningarna så krävs spolningen för att få ut renare vatten i kranen. Under nuvarande period ska två tredjedelar av Vaggeryds vattenledningsnät spolas. Resterande tredjedel kommer att spolas nästa år.

I samband med spolningarna kan det bli problem med missfärgat vatten i område där spolning sker, men det kan förekomma problem med missfärgning även i utanförliggande områden.

Det missfärgade vattnet är inte farligt men man ska inte dricka det eller använda det i matlagning.

Efter spolningen i fredags var flera irriterade över utebliven information, hur förklarar du det?

– Vi har informerat via hemsidan och berörda ska få information i brevlådan, enligt Teo Magnusson Bejving och om det är i flerfamiljshus ska det informeras på ytterdörren eller anslagstavla. Har vi missat något så är det beklagligt, men informationen är viktig och ska fungera.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Renspolning av vattenledningarna inledd

Vi på Narvavägen har inte fått någon information om att vårt område skulle vara berört, men har haft kraftigt missfärgat vatten till och från i sex dagar nu, senast i går kväll. Det kunde ha informerats på Skillingaryd.nu i ett tidigt skede. Den här sidan kollar nog fler på än Vaggeryds kommuns hemsida.
Det är inte roligt med missfärgad vittvätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *