Nyheter

Resebrev från Sydney

Nyheter Lisa Andersson och Elin Gustavsson från Skillingaryd delar med sig av sitt andra resebrev. Nu har det hänt en del sedan sist minsann.

  [1/8]

  [2/8]

  [3/8]

  [4/8]

  [5/8]

  [6/8]

  [7/8]

  [8/8]

Hej alla där hemma på andra sidan jordklotet.

Nu var det fem veckor sedan ni hörde av oss senast och det har hänt en hel del. Vi har verkligen fått en vardag med rutiner. Lisa har sedan tre veckor tillbaka ett heltidsjobb, det vill säga att hon jobbar 9 till 5 måndag till fredag som receptionist i en kontorsbyggnad. Där får hon prata i telefon flera timmar om dagen, svara på många mail och prata med trevliga och vissa mindre trevliga australiensare.

För Elin har det hänt lite med. Hon är inte kvar på den första restaurangen då allergi uppstod och händerna svullnade upp. Vet inte vad det kan vara då hon inte är allergisk mot något egentligen. Sen fick hon ett nytt jobb på ett café, men glömde fråga om lönen så första dagen hon skulle börja berättade chefen att lönen betalas ut kontant, det vill säga svarta pengar. Så då kände hon att det inte var något för henne. Allt löste sig till slut ändå så nu jobbar Elin som servitris på en pub. Det tråkiga är att vi nu oftast jobbar om varandra. Elin jobbar mycket kvällar och Lisa dagtid. Dock ska vi bara stanna här i fem veckor till för sedan åker vi vidare till huvudstaden Canberra för att vara där i några dagar för att sedan åka vidare på en surfcamp. Så när vi kommer hem kanske vi kan lyckas fånga några vågor i Linnesjön.

Vi har träffat en hel del nya människor från alla världens hörn, men även chockerande många från de småländska skogarna, världen är bra liten ibland.

Nu har vi även sett och gjort alla turistgrejer och måsten i Sydney och våra tre favoriter och tips är att åka till Manly som är en fin del av Sydney med en väldigt fin strand, samt åka till Taronga Zoo och gå Coogee to Bondi Costal Walk.

Här på andra sidan jorden har Elin även träffat lite bekanta ansikten från Skillingaryd, Gunnel och Janne Johansson. Lisa jobbade tyvärr så hon kunde inte vara med på dessa trevligheter. Vi träffades i Manly, tog ett dopp i havet och Elin fick testa ostron för första gången.

Vi trivs väldigt bra här i Australien och håller för tillfället på att planera vart vi ska ta vägen nästa år här i Australien samt några andra länder med kanske. Vi får se när vi kommer tillbaka till Skillingaryd.

Nu har solen börjat titta fram på heltid och dagstemperaturen ligger på mellan 22 – 30 grader, vilket är deras vår. Så vi väntar spänt på sommarens temperaturer.

Hoppas ni har det bra där hemma, vi skickar varma kramar till er härifrån.

Elin & Lisa

Arkivfoto; I mitten av augusti träffade vi Elin och Lisa inför sin drömresa...

Taggar

Dela


1 reaktion på Resebrev från Sydney

Ja det var trevligt att åtminstone träffa en av er. Ni verkar ha det bra och ni berättade att ni skulle få dit era familjer över jul och nyår. En följd verkan är att föräldrar och en del kompisar måste hälsa på . Dominoeffekt. Tjejer ha det så bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *