Nyheter

Restaurang eller inte?

Nyheter Restaurangen vid nya Mejeritomten i Skillingaryd blev het debatt under kommunfullmäktige. Kenth (S) värnar om ortens restaurangägare och säger nej till en kommunal konkurrerande verksamhet medan Gert (M) lovade att stå i talarstolen till klockan fyra imorgon bitti om det så skulle behövas

Investeringsbudgeten för Mejeritomten röstades igenom, men (S) yrkade att restaurangen inte ska vara kommunal konkurrerande verksamhet och exteriören lämnades också synpunkter på. Att det ska byggas och att det ska kosta 166 miljoner var alla överens om, men hur innehållet i den nya satsningen är än så länge oklart.

– Vi inom (S) är eniga om att vi ska godkänna kalkylen och söka statsbidraget för bygget. När det gäller ytorna tycker vi att restaurangen är för stor. Vi vill inte att det ska konkurrera med redan befintliga restauranger. Det har tagit väldigt lång tid med detaljplanen trots att det inte har överklagats. Men nu när vi ska godkänna planerna på boendet ska vi skynda oss. Det vill till att vi gör ett bra jobb nu. Vi tycker inte att kommunen ska bygga en kommunal restaurang. Det skickar besvärande signaler. Skillingaryd är dessutom en liten ort som är restaurang tät, menar Kenth Williamsson (S).

– Det här är största kommunala satsningen. Det handlar om 6500 kvadratmeter yta. Sånt här projekt borde presenteras på ett annat sätt. Det borde läggas fram först som ett skiss förslag med åtminstone ett eller två förslag som man kan presentera invånarna vad det här innebär. Det här kommer att ställa stor prägel på Skillingaryd. Jag följer den här frågan med stort intresse framöver för jag vill ha ett resultat av det vi var överens om i kommunstyrelsen, säger Kenneth Åberg (S).

– Vi måste hålla oss till sak och ordning. Kommunstyrelsen har redan beslutat och fullmäktige har redan beslutat att det ska finnas restaurang. Vi har haft en dragning den 10 maj där vi fick se samma ritningar. Jag har respekt för enskilda ledamöter att få ha personliga åsikter. Men det är berett och detta ska vi ställa oss bakom. Om jag ska stå här till klockan fyra inatt så ska jag ställa mig bakom debatten om restaurangen, säger Gert Jonsson (M).

Ulf Abrahamsson (C) undrar vad det är kommunfullmäktige beslutar egentligen. Han menar på att utseendemässigt kan diskuteras senare. Det är två punkter som ska fastslås under kvällen och Ulf menar på att ”Hundan va krångligt det ska vara att bygga i Skillingaryd”.

– Kort tid, jag tycker att det fanns orsak att kommentera då denna är viktig. Stor fråga i alla avseende, säger Kenneth Åberg (S).

– Jag håller med Kenneth, man behöver inte skynda på det här. Vi är många som inte har sett planen. Vi ska ta den här nu meddetsamma, då vi tjänar 8 miljoner på bidrag vi kan söka. Det finns ett förslag på hur det ska se ut. Jag vet inte vad jag ska yrka eller inte, hetsa inte på stora beslut. Bättre att vi tar detta vid ett senare tillfälle, säger Jan-Olof Svedberg (SD).

Christer Holmgren, ordförande för kommunfullmäktige, påpekar vad frågan gäller. Bara finansieringen samtidigt som han behövde skapa ordning i salen med övriga ordningsfrågor.

Beslutet om finansieringen klubbades igenom, det blir 166 miljoner till Mejeritomten. Hur den ska se ut, vad som ska finnas i är nog inte helt klart ännu. (S) var mycket upprörda under fullmäktigemötet och de lägger in en tydlig reservation att deras yrkande om restaurangdelen inte finns med i handlingarna.

Mejeritomten är öde, än så länge... Här kommer satsas 166 miljoner

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *