Nyheter

Restaurang Spis får nya ägare

Nyheter Får vi presentera restaurang Spis nya ägare, Jonas Bergström och Gustav Glänneskog, som tar över 1 juni och premiäröppnar 1 augusti

Gustav Glänneskog och Jonas Bergström utanför restaurangen som de snart tar över.  [1/3]

Jonas och Gustav är sugna på att komma igång med "nya" Spis, här på Ritz konditori i Vaggeryd..  [2/3]

Kenneth Karlsson, från Science Park i Vaggeryd, hälsade de nya ägarna välkomna.  [3/3]

Nu är det bara några dagar till Jonas Bergström och Gustav Glänneskog tar över restaurang Spis i Vaggeryd efter Owe och Anne Gräsman. Men först ska de känna in stället, sätta sin egen touch och fira semester med familjen i juli. Så första veckan i augusti premiäröppnar de restaurangen med inbjudan till företag första dagen och sen går lunchserveringen igång dagen efter.

Jonas och Gustav är båda kockar som arbetar på Fjällstugan i Jönköping, 9 respektive 14 år. Men den senaste tiden har de båda tillsammans haft planer på cateringverksamhet i Jönköping.

Vid ett tillfälle när de åt lunch på Spis kom de att prata med nuvarande ägararna, Owe och Anne. De nämnde då att de båda var kockar och sugna på att starta eget, så om och när ni ska sälja så ring oss i så fall.

Tre år senare ringde Owe. Jonas och Gustav var då mitt uppe i cateringplanerna, men hade fått några käppar i hjulen så de ändrade sina planer till Vaggeryd istället. Hade Owe ringt två veckor tidigare hade det nog blivit ett nej, så det finns en mening med allt …

De nya ägarna har tänkt att fortsätta i samma anda som paret Gräsman, som under fyra år byggt upp ett bra koncept som har kommit igång och fungerar i Vaggeryd. Däremot kommer de komplettera med utökad cateringverksamhet samt temalördagar en gång i månaden.

Jonas och Gustav ser verkligen fram emot att ta över restaurang Spis. De är sugna på att gå igång med matlagningen åt vaggerydsborna och eftersom de båda bor i Vaggeryd sen några år tillbaka känns det skönt och spännande att hamna på hemmaplan.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *