Nyheter

Rickard och Tobias blev årets företagare

Nyheter Det var ett stort hemlighetsmakeri när kommunalråd, näringslivchefen, Företagarna i Jönköpings län, kommundirektören, business Vaggeryd och Science Park mötte upp på grannparkeringen utmed Industrigatan i Skillingaryd. Det var dags att överraska "Årets företagare i Vaggeryds kommun" som har energi, kämparglöd och går mot rekordomsättning.

Rickard Nordin och Tobias Abrahamsson, GT Steel i Skillingaryd, fick under eftermiddagen mottaga "Årets Företagare"  [1/10]

  [2/10]

Daniel från Företagarna i Jönköping anländer  [3/10]

  [4/10]

Trion med toppolitiker tog med sig tårta  [5/10]

  [6/10]

Daniel Fransén från Företagarna läste upp juryns motivering  [7/10]

"Vi har kämparglöd. Ge aldrig upp" var orden från Nordin och Abrahamsson  [8/10]

Mitt i all uppståndelse kommer paketbudet så hon fick också vara med på bild...   [9/10]

Rickard Nordin, Tobias Abrahamsson och Daniel Fransén.  [10/10]

Med tårta, blombukett och diplom tog vi alla plats i den lilla entrén hos GT Steel. Ovetandes stod där Tobias Abrahamsson och Rickard Nordin… 

– Vi har energi och kämparglöd. Ger aldrig upp. Vad vi ska säga mer? Nja, vi är väl inte så talföra men det här var jätteroligt och vi är bara i början…, säger Rickard Nordin när ordförande för Företagarna i länet, Daniel Fransén, delar ut diplom och lämnar motiveringen som lyder: 

”Årets företagare är personer som driver en expansiv och framgångsrik verksamhet i Småland. Företagarna brinner för en trygg arbetsmiljö där man ständigt investerar i sina medarbetare. Tillsammans med kunderna driver de verksamheten in i framtiden”. 

Rickard Nordin, GT Steel, igen:
– Vi tog över för sju år sedan, då hade vi en omsättning på 22 miljoner kronor. I år siktar vi på en halv miljard. Stålpriset har stabiliserats. Alla våra kunder är från länet sedan reser vi med dem ut i övriga landet. 

Tobias Abrahamsson:
– Vi har svårt att hitta kompetent personal. Vi var 30 anställda när vi började, är 24 nu, men vi har 45 inhyrda via bemanningsföretag.

Kenth Williamsson (S);
– Vad är det för kompetens ni behöver?

Tobias Abrahamsson och Rickard Nordin:
– Att stå ut med oss, vilket får besökarna att skratta till och Tobias förklarar vad han menar:
– Det är svårt att få tag i grovjobbare de blir färre, men man bör vara kunnig inom stål, svets och bygg. 

Gert Jonsson (M);
– Ni har verkligen visat vilken utveckling ni gör och jag vet att det är mer på gång. Ni är överallt. Otroligt imponerande. Ni har kämpat. Grattis igen, avrundar Gert innan kaffe och de medhavda tårtorna lät sig väl smakas.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Rickard och Tobias blev årets företagare

Grattis till er! Så otroligt bra jobbat under åren som gått och ni gör verkligen allt för att driva på framåt. Imponerande!

Grattis till utmärkelsen och framför allt er bedrift med ert företag. Riktigt bra jobbat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *