Nyheter

Ridgänget jublar för miljonbidrag

Nyheter Vid Bratteborgs ryttarsällskap var man under tisdagskvällen glada efter fullmäktiges JA till investeringsbidraget på 1,5 miljon kronor. Nu ska bara resten av pusselbitarna på plats.

Från vänster Jörgen Sjö, Anna Brunnegård (kassör), Richard Nork (ordförande), Lotta Olsson, Catarina Sjö (ridlärare), Sandra Henrysson, hästen Charmör, ryttaren Emmelinne Karlsson, Anna Ström (sekreterare) och Märta som är ordförande för ungdomsverksamheten  [1/7]

Stallet på papper  [2/7]

Förbereder häst och styrelse för fototagning  [3/7]

På tavlan är det skissat var stallet ska ligga. Jordvärmen är också inritad.  [4/7]

Regler finns även här  [5/7]

Inne i "Krubban" var det servering och kontor  [6/7]

Charmör har precis avslutat ridlektionen  [7/7]

Strax innan styrelsemötet på måndagskvällen får jag träffa killarna och tjejerna i Bratteborgs Ryttarsällskap. Ute är det kallt och ruggigt, men inne i ”Krubban” i ridhuset är det varmt och skönt och föräldrar sitter i serveringen med en kopp kaffe och väntar in barnens ridlektion strax intill. Glada miner möter mig och visst är det här en bra tisdagkväll.

– Idag hyr vi stall strax bredvid. Vi vill utöka verksamheten och har funderat ett tag på att bygga ett eget stall. Tanken är att vi ska utöka antal hästar också, säger Jörgen Sjö.

13 egna hästar finns idag på ridskolan och när nya stallet är på plats så finns där möjlighet att ha 22 hästar. Och att ridgänget har räknat på det här ett bra tag märks. Skissen på bygget ligger på bordet, tavlan på väggen har de ritat nya stallet intill ridhuset, så här är allt väl förberett.

– Stallet blir 530 kvadratmeter, det här är ett stort lyft för oss för att vi kan utöka vår verksamhet. Många bollar som ska falla på plats innan det är klart, men nu är vi ett steg närmare. I det nya stallet kommer även att finnas, förutom boxar, spolplatser, sadelkammare, kontor, menar Lotta Olsson.

Idag har ryttarföreningen 150 ridande elever i veckan, två egna ridskolelärare, grupperna är från knattegrupper till ”återfallsvuxna” och ridskolans hästar är både stora och små.

– Vi är väldigt glada över att vi får 1,5 miljoner kronor i bidrag från kommunen. Men bygget totalt kommer att landa kring 5 miljoner. Vi har lite eget kapital, sponsorer och kommer att låna en del. Vi kommer inte att bygga detta själva av våra medlemmars ideella krafter. Vi medlemmar byggde ridhuset för 12 år sedan och det tog sin tid, menar Jörgen Sjö.

Ridskolan, som har 265 medlemmar, äger de flesta hästarna själva men hyr och lånar hästar till skolan. Ridskolan följer skolans terminer så det är lika mycket verksamhet året om.

– Känslan av att vi är en fritidsgårdsanläggning är fantastisk, säger Catarina Sjö som jobbar som ridlärare på skolan.

Det Catarina märker är att knattegrupperna har ökat. Det handlar om barn, killar och tjejer, som är 4 – 7 år gamla. Just nu är det ett trettiotal knattar som går på skolan på lördagar och söndagar. Tre tävlingar på våren och tre på hösten arrangeras också och det är fler hopptävlingar än dressyrtävlingar. Årliga luciafirandet är även inplanerat, då man rider till in till Bratteborg och avslutas med fika, tomten, lotterier och chokladhjul.

Taggar

Dela


1 reaktion på Ridgänget jublar för miljonbidrag

Det här var roligt tycker jag
en positiv nyhet som hela kommunen har nytta av
Ridning och hästar är nyttigt och bra för alla människor.
Så grattis till er
Lasse Olsson
Ekesås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *