Nyheter

Riksdagsledamot besökte Mötesplatsen.

Nyheter Idag fick Mötesplatsen i Skillingaryd besök av riksdagsledamoten Andreas Carlsson (KD).

Andreas Carlsson

Under ledning av samordnaren av verksamheten, Alice Åström, bjöds besökarna på en rundvandring i lokalerna samt en fyllig information om verksamheten på Mötesplatsen. Det var kristdemokraternas riksdagsledamot Andreas Carlsson samt lokalavdelningens ordförande Thomas Axelsson som gästade verksamheten.

Skälet till besöket säger Andreas Carlsson vara för att lära mer om hur kommuner och civilsamhället kan samverka på ett effektivt och framåtsyftande sätt. Verksamheten i Vaggeryds kommun bygger på ett unikt koncept där framför allt kyrkorna har engagerat sig med såväl gåvor som till exempel möbler, men ännu viktigare med volontärer som ser till att verksamheten kan bedrivas. Förutom att hjälpa och stötta de som deltar i Mötesplatsens dagliga arbete driver de öppet café två dagar i veckan samt ansvarar för utdelning av matkassar. Motsvarande arbete bedrivs också i Vaggeryd. Under 2017 besöktes de öppna caféerna i Skillingaryd och Vaggeryd av 2 750 personer och det delades ut 1 400 matkassar.

Kyl för matvaror

På en fråga från Andreas Carlsson om arbetet med matkassarna noterades det att det inte alltid är enkelt. Men förutom ett eget kontrollsystem för maten så klarar man arbetet med hjälp av volontärer från kyrkorna. Dessutom har man mycket stöd från det lokala näringslivet.

Det kommunala anslaget hamnar på 1,2 miljoner kronor och täcker i stort sett löner och lokalkostnad. I övrigt bygger det på frivillig verksamhet.

Man konstaterade att kommunen nu har bättre koll när man har infört öppenvård i egen regi istället för att köpa tjänst från Jönköpings kommun. Men det finns potential att ytterligare bli effektiva genom bättre samordnad logistik i de kommunala insatserna.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Riksdagsledamot besökte Mötesplatsen.

Jag undrar hur det hjälper att ge matkassar till någon med missbruksproblematik , och som använder hela sitt understöd till att missbruka.

Du är välkommen att besöka Mötesplats så kommer du möta många tacksamma människor där en matkasse gör en stor skillnad för deras vardag.
Du gör en väldigt grov anklagelse då du säger att de använder hela sitt understöd till att missbruka. De flesta vi möter på Mötesplats har kämpat länge för att komma ur sitt missbruk eller kämpar fortfarande. Det är fantastiska människor!
Även människor som av andra anledningar har det ekonomiskt svårt hjälper vi med matkassar.
Välkommen att titta in på en fika!
mvh Nicklas Gideskog, pastor i Skillingaryds Missionsförsamling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *