Nyheter

Röj upp innan olycka inträffar!

Nyheter På betesmarken norr om Sörgårdsskolan i Skillingaryd har det nedfallna trädet inte röjts upp och en björk håller på att falla. Föräldrarna; – Ska det behöva hända en olycka innan kommunen tar tag i det?

Träd som blåst ned  [1/4]

Strax intill står en björk som är på väg ned...  [2/4]

  [3/4]

Lätt för barnen att klättra in   [4/4]

Sedan en längre tid har betesmarken, där det tidigare funnits får som betat intill Fridhäll, Sörgårdsskolan och förskolan Bullerbyn, varit misskött. 

Flera läsare, som varit förbipasserande samt föräldrar som har barn på skolområdet, har varit i kontakt med Skillingaryd.nu och man undrar när det röjs upp. 

– Trädet blåste ner för flera veckor sedan och intill står det en björk som när som faller ned, varför röjer kommunen inte upp?

– Ängsmarken är lättillgänglig då det finns en trappstege över stängslet, och våra barn kan lätt klättra över. Jag är rädd för att det händer en olycka. 

Skillingaryd.nu tog kontakt med tekniska förvaltningen i måndags där förvaltningschefen svarar att det varit en diskussion om åtgärd och hänvisar till gata- och parkansvarig. 

Fotnot; Gata- och parkchefen har ej återkommit. 

Taggar

Dela


16 reaktioner på Röj upp innan olycka inträffar!

Även området väster om skolan hänger det träd på trekvart. Kommunen borde även röja runt och i dammen vid skolan. Ser för bedrövligt ut.

Göran L.
När det gäller områdets höga naturvärden så är det inte det minsta viktigt vad nytta det kunde ha varit för skola och förskola det finns det närliggande alldeles utmärkta exempel på. Död ved ska naturligtvis ligga kvar.

Detta år ett område som skall bevaras och återställas! Området är alldeles perfekt för vår duktige miljöstrateg att göra detta till en miljö för det biologiska mångfalden med bihotell och vandringsstigar! Tänk vad våra ungdomar i den närbelägna nya skola kan lära sig på utelektionerna i vår Herres hage🌻

Det är hög tid att Tekniska förvaltningen nyper Gata och Parkchefen i örat då det inte händer någonting med att röja döda och fallfärdiga träd både i Vaggeryd och Skillingaryd.
Jag har försökt att påtalat detta till chefen för Gatu och Park ett antal gånger men inget händer.
Det är även mycket svårt att få tag på personen i sig!

Se bara hur det ser ut utmed Södra Parkvägen i Vaggeryd och för att inte glömma bort hur dåligt det är skött utmed Lagan.

”Suck”,
Talar man med Länsstyrelsen i samband med olika åtgärder så blir det helt klart tydliggjort att mycket stor betydelse tillmäts den lokala kommunala uppfattningen om det rör sig om det så väl använda uttrycket ”triviala lövträd”.

Det verkar som att gatu- och parkledningen struntar helt i sin överordnade förvaltningschef utan här får man visst fortsätta som man alltid har gjort oavsett var politikerna vill eller önskar inser jag som flerårig iakttagare

Mycket viktig naturvärde, ska sparas!
Området ingår sannolikt i Grönstrukturplanen.

”Diskussion om åtgärd” hahaha!
Motorsåg vore ett bra alternativ, hade det varit risk för att falla över nån väg eller cykelväg hade det varit kortare beslutsvägar!
Ta hjälp av räddningstjänsten och lägg ner träden på backen så ingen får det på sig åtminstone

Och som förälder är man skyldig att ha tillsyn över sina barn. Har barn själv som leker/lekt i skogen.
Man får tala om för sina barn att där vid rotvältan eller vad det nu är så leker ni inte.

Håller med dig MS.
Världen är inte iordningställd vart man än kommer. Lär barnen istället hur man leker i skogar/hagar med mera.

Och barnen lyder det?
Det var riktigt spännande att hålla till där (på 40-talet)
Var strängt förbjudet tror banen nu inte är annorlunda

Ja så är det
Vi har ett träd cirka fem meter utanför vår tomt som kommunen lovat att ta ner för flera år sedan
För två år sedan påpekade jag att det blivit en spricka i en av stammarna. Då skulle de prioritera att ta ner detta träd men än har inget hänt
Har ingen lust att få in detta träd i mitt vardagsrum vilket tydligen måste hända innan de tar bort det och det kommer att hända om det faller mot vårt hus
Carine
Odengatan 15

Trädet/träden kan vara särskilt skyddsvärda och där är det länsstyrelsen som är ansvarig. Klassas trädet som friskt får det inte avverkas. Det går över allt annat, även risk för personskador, materiella skador.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *