Nyheter

Rolling Stonesmusik i Svenarums kyrka

Nyheter På fredag är det dags för Rolling Stoneshyllning med No Possession...

Bandet No Possession som kommer att spela på fredag består av Micko Ylinikka, Tomas Andersson, Mattias Vestlund och David Ylinikka.

– Vi spelar mest vår egen musik men jag fick en idé att göra en Stoneshyllning och då räckte inte vi fyra till utan vi hyrde in Eje Sahlstedt, Linda Sahlstedt, Ann Roach, Kenneth Carlsson och Henrik Loftdahl. Det här blev så mycket mer framgångsrikt än vad vi hade räknat med. Jag tänkte att det vore roligt om vi fick två spelningar när vi övat så länge men nu är vi inne på det fjortonde spelningen, berättar Micko Ylinikka som grundade bandet 2009.

Hur kommer det sig att det blir Rolling stonesmusik här i Svenarums kyrka frågade vi komminister Pär Persson

– Jag hörde No Possession när de spelade på Värnamodagarna och som en gammal stonesdiggare som jag är så insåg jag att det var det bästa jag någonsin hört. Att spela covers på Stones är inte lätt. De gjorde det på ett mästerligt sätt och då frågade jag dessa gentlemän om de ville komma och spela i kyrkan. På den resan är vi. Kyrkan står ju för klassisk musik och för några veckor sedan hade vi Annica Sjöstrand här som spelade på den gamla Schiörlinorgeln och då är det en rak linje till den klassiska musiken med Rolling Stones, säger Pär Persson, vikarierande komminister i Byarums pastorat.

Micko Ylinikka och Eje Sahlstedt med den entusiastiske komministern Pär AJ Persson i bänken bakom.

Hur kände ni när ni fick frågan om att spela i kyrkan?

– Man blir lite hedrad och jag tycker det är en häftig grej. Vi har ju spelat i kyrkan tidigare på bröllop, dop och begravningar men det här är något helt annat. Det blir en häftig upplevelse, berättar Eje Sahlstedt som sjunger i bandet.

– Församlingsrådet nappade på idén direkt. De har verkligen ställt upp. De har beställt varmkorv som de ska bjuda på efter spelningen, de har ordnat med parkeringsvakter och organiserat allt, säger Pär Persson.

– Den repertoaren som vi kommer att köra till helgen kommer att innehålla många melodiösa låtar och kanske byter vi till akustisk gitarr i ställer för elgitarr i några av låtarna. Jag och Micko har lyssnat på Stones och spelat tillsammans sedan vi var små när vi bodde grannar, så det känns ganska enkelt för oss att starta upp ett sådant här projekt, berättar Eje Sahlstedt.

– Folk tror oftast att Stones är ett skramligt rockband men de har en sådan oerhörd låtskatt så egentligen skulle man kunna spela deras låtar i vilket sammanhang som helst, lägger Micko Ylinikka till.

Var det svårt att välja ut vilka låtar som ska vara med på fredag?

– Oj, oj, det var svårt. Vi började med att göra en Spotifylista med 60 låtar som vi lyssnade in oss på. Vi lyckades få ner det till 40 stycken som vi skulle kunna spela. Stones har jättemånga hits men vi väljer låtar som inte spelas så ofta. Visst kommer vi spela hitsen också med försöker ta in lite andra stilar också, fortsätter bandmedlemmarna.

– För en gångs skulle lyckades jag att tajma in något rätt. Hela tänket började med att Stones firade 6o-årsjubileum förra året och körde sin turné. Då tänkte jag att vi skulle passa på efter det att rida lite på den vågen. Nu har de också släppt en ny platta som är hyllad över hela världen. Så för en gångs skull hade jag rätt timing, skrattar Micko.

Bandmedlemmarna under fredagens konsert: Micko Ylinikka – gitarr och sång, Mattias Vestlund – bas, sång, David Ylinikka, gitarr och sång, – Tomas Andersson- trummor och körsång. Eje Sahlstedt, sång, Kenneth Carlsson- klaviatur, Linda Sahlstedt- körsång.

Foto från tidigare spelning.  [1/2]

Redo för konsert.  [2/2]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *