Nyheter

Rondell byggs nästa år

Nyheter Nu har tekniska utskottet lämnat förslag på lugnare trafikmiljö på Storgatan i Skillingaryd.

Förslag på hur Storgatan kan komma att se ut...

5,4 miljoner kommer centrumutvecklingsprojektet Storgatan i Skillingaryd att kosta. Ombyggnationen planeras att genomföras under denna mandatperiod, det vill säga fram till år 2022. Intresseföreningen i Skillingaryd har haft besök av tekniska ordförande både i juni och oktober i år. Med inlämnade synpunkter från föreningen har nu centrumutvecklingsplan sett dagens ljus.

Två rondeller och en gång- och cykelväg planeras. Först planeras den norra rondellen vid Storgatan och Sturegatan byggas och det redan nästa år. Därefter byggs rondellen vid Artillerigatan/Storgatan. Eventuellt kommer detaljplanen för det nya trygghetsboendet vid Mejeritomten påverka föreslagen gatuutformning och hänsyn görs utifrån uppkomna behov meddelar tekniska utskottet.

För att projektet ska genomföras behövs mindre markinlösen göras på privata fastigheter. Tekniska utskottet lämnar nu över förslaget till kommunstyrelsen som i sin tur lämnar uppdraget till samhällsutvecklaren att påbörja markförhandlingarna.

 

Taggar

Dela


Läs mer

Storgatan ska få ansiktslyft – men först ledningsarbete
Snart ska Storgatan fräschas upp

1 reaktion på Rondell byggs nästa år

Kostar 5.4 miljoner att bygga, och 2 år efter så ska de byggas om igen kanske, å då kommer de kosta dubbelt upp och ta bort det.
Är det inte bättre att lägga pengarna på bättre parkering i skilliningaryd? Tex på artillerigatan där ingen kan parkera, för de står ju bara på halva platsen, och även att de är fel målade och försmå mått på dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *