Nyheter

Rondeller planeras på Storgatan

Nyheter Storgatan i Skillingaryd kommer kanske framöver att få en förändring som nu Intresseföreningen fått information om.

Bild från ovan. Korsningen Artillerigatan och Storgatan. Foto; Peter Magnusson

– Förslaget mottogs väl av Intresseföreningen så nu går vi vidare för beslut i tekniska framöver. Planen är att göra rondell vid Storgatan och Sturegatans korsning nästa år och möjligen etapp två där Storgatan och Artillerigatankorsningen är år 2020. När trygghetsboendet vid Mejeritomten är byggd kommer sista sträckan, alltså mellan korsningarna, göras. Båda rondellerna kräver en del marklösen som tar lite tid, säger PO Toftgård, ordförande i tekniska utskottet.

Förslaget, som är en del av arbetet med Skillingaryds centrum, kommer nu som ett förslag på kommande sammanträde hos tekniska utskottet.

Taggar

11 reaktioner på Rondeller planeras på Storgatan

För flera år sen togs övergångsställena bort i både Skillingaryd och Vaggeryd av kommunen.
Men färgmarkering för övergångställe på trottoaren finns ännu kvar!
Varför kan jag undra? Har denna kommun särsilda trafikregler?
Flera fotgängare tror det går riskfritt att häva sig över storgatan där det fanns övergångsställe för många år sen.

En gamling med körkortet kvar!

Jag höll på att bli påkörd i korsningen N.allėgatan,Ö.allégatan.
Jag kommer på N.allégatan och ska söder ut på Ö.allegatan. Bilen som kommer norr ifrån på Ö.allé ska lämna företräde enlig högerregel men gör ej detta så och utan min snabba reaktion så hade han kört rakt in i sidan på mig.
Han stannade längre fram vid hårsalongen och där frågade jag honom om han visste vad högerregel är för något?
Hans svar var: Men vi är ju i Skillingaryd.
Så tydligen är det särskilda regler som gäller i denna by

Håller med vi som kör där ofta vet att det kommer någon som kommer gå rakt ut utan att titta kör man lite nära får man en ilsken blick Har god lust att fråga var de ser övergångsställets skylt det finns ju ingen
De som inte känner till att det fungerar så har stor risk att köra på nån

Rondeller är en förbannelse. Jag har åkt ambulans med svårt sjuka patienter som jag tvingats vräka mig över för att de inte skulle ramla av bårvagnen. Det innebär 1. att jag själv måste ta av mig säkerhetsbältet när vi kör i hög fart, 2. att uppmärksamheten flyttas från medicinsk övervakning av en svårt sjuk patient och till att hålla vederbörande på plats, 3. att skadade patienter riskerar bli ännu mera skadade. Både rondeller och vägbulor är anordningar som borde förbjudas istället för att byggas ännu fler. Fy för….
—————————————
Jag undrar om de som planerar något sådant har insikt i hur illa detta är eller om de bara går på ”så gör ju alla andra”? Själv VET jag – för jag har erfarenhet.

Kanske första steget att lugna ner trafiken på Storgatan?
Nu blir det lite besvärligare för den tunga trafiken som kanske väljer att köra in på den norra infarten

Helt meningslöst, tänk på alla ungdomar som kommer åka och sladda där på vintern, och föra en massa oljud.

Helt meningslöst att bygga rondeller i korsningar där det inte är någon större trafik. Ska ni bygga rondeller i alla korsningar på sikt?
Kanske ett par akvedukter vore av intresse också?
De kan ni ju bygga vid gropabäcken och båramobäcken när ni ändå har spenderbyxorna på.
Hur ofta är det mer än en bil framför en i nämda korsningar och är det väldigt svårt att korsa storgatan?
Rondeller byggs för att underlätta men här finns inget att underlätta.
Det enda som lättar är kommunens plånbok.

Vore bra om det gick att ofra några kronor på Valdshultsvägen den är bedrövlig sen det det var en vattenläcka för flera år sedan

Det kommer nog att bli jättebra med en cirkulationsplats i var ända om Storgatan.
Samt att man gör en uppsnyggning av vägen däremellan. Det är viktigt att bättra belysningen som nu är gömd bland trädkronorna.

Ska den bli lika dålig som den nya rondellen på Vaggeryds torget så kan det kvitta, felplacerad och helt meningslös, sitter även en skylt tätt inpå rondellen. Man får göra en ”Onaturlig sväng”.
Sen är det ju faktiskt förståeligt att det kan vara lite klurigt att ta sig ur vissa tider i korsningen i Skillingaryd ut med ”Elagenten”. Då man ska ha koll på varje håll, men de är ju knappast ett storstadsproblem att man blir stående i timmar. Utan handlar kanske om 1-2 minuter.
Sen kan jag tycka att det kan bli lite svårt att ta sig ur korsningen om man kommer från undergången, när en bil ställer sig på högersida. När man ska svänga vänster eller köra rakt fram. De skymmer sikten, så de kan bli bra med en rondell.
Hade ju inte skadat om man gjort de lite trevligt ut med vägen också, lägger lite sten och plantera upp något, så de blir lite parkkänsla och trevlig belysning. Nu är det bara en tråkig raksträcka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *