Nyheter

OMRÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD – Rösta på Årets Skillingarydsbo!

Nyheter Det är dags att rösta på Årets Skillingarydsbo 2017 och sista dag att rösta är 16 januari.

1. Henric Bornander  [1/5]

2. Leo Johansson  [2/5]

3. Elin Ljungqvist  [3/5]

4. Christer Malmborg  [4/5]

5. Pia Thulin  [5/5]

OMRÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD

Vi fick 14 kandidater och en förberedande jury har efter röstning utsett de fem som går till den slutliga omröstningen. Det var precis som förra året ett mycket stort avstånd från nummer fem till nummer sex. Därmed blev det som det var önskvärt enkelt att ha fem kandidater.

Det går endast att rösta på internet och det är en röst åt gången som gäller samt en röst per person.

Gör så här: Skriv siffran OCH namnet på den du tycker ska bli Årets Skillingarydsbo 2017 till tavling@skillingaryd.nu senast 16 januari 2018.

De fem får sedan poängen 5, 4, 3, 2 och 1. Deltagarna vid årsmötet med Skillingaryds Intresseförening kommer också att rösta och där blir det samma poängsystem. Får de två främsta lika poäng vinner den som har fått bäst placering av er läsare på Skillingaryd Nu.

1. Henric Bornander. Han har under många år arbetat med tonåringar i Skillingaryds Missionsförsamling. Han har även ordnat många skidresor till bra pris på sportlovet för att ge möjlighet till de som själva inte kan ta sig iväg annars. De får även uppleva fin gemenskap under nyktra förhållanden

2. Leo Johansson. Han har svarat för en otrolig utveckling och grym säsong inom skidåkningen 2017, världsmästare för juniorer bland annat. Fortsätter dessutom tävla för Skillingaryds FK och mer ödmjuk kille får man leta efter.

3. Elin Ljungqvist. Hon har varit projektledare för ungdomsprojektet Tidsbron, som går ut på att väcka liv i Skillingaryds lägerområde och stärka samarbetet mellan förskola/skola. Elin har haft lektioner för cirka 3 000 elever i kommunen. Alla elever i åldrarna 6–16 år, ca 300 förskolebarn och lika många gymnasieelever har hon undervisat i kommunens historia. I filminspelningen ”Slaget vid Getaryggen 1567” har 400 personer varit involverade. Denna film kommer att användas som undervisningsfilm i alla Sveriges skolor. Över 10 000 personer har deltagit i aktiviteter som Natt på Miliseum, riddarskola, soldattorpsliv, filminspelningen och föreläsningar.

4. Christer Malmborg. Denne gigantiske mångsysslare som är en drivkraft för såväl Tofterydsrevyn, Julkonserten i Tofteryds kyrka, hans engagemang vid ombyggnaden för Tofteryds Missionshus samt arrangerar och deltar i massor av andra begivenheter och ”hyss” i bygden.

5. Pia Thulin. Även om Pia inte bor i kommunen (utanför Hillerstorp) hon vistas hon mycket här. Pia var i många år ordförande i Skillingaryds IS huvudstyrelse och som ”hockeymamma” har hon varit speaker på matcher och på olika sätt hjälpt till. Numera är Pia ordförande för en annan av ortens stora föreningar, Skillingaryds Motorklubb och hon sköter klubban med bravur.

 

Taggar