Nyheter

Rösta på Årets Skillingarydsbo 2023 – röstningen är avslutad

Nyheter Nu går det att rösta på Årets Skillingarydsbo 2023. Här presenteras de nominerade och här kan man lägga sin röst under några dagar. Röstningen är nu avsltuad.

Totalt fick vi ett 20-tal namnförslag och en förberedande jury har röstat fram de fem slutkandidaterna. 

1 Salle Adinda
Salle har i många år jobbat för att göra skillnad för andra i Skillingaryd och även i hela Vaggeryds kommun. Han är en bra ambassadör för kommunen. Han har även åkt till sitt hemland och där delat ut bland annat telefoner och fotbollsskor som Skillingarydsbor har skänkt till honom.

2 Ida Ahlnér
Ida har fått hela Skillingaryd att sluta upp och skänka pengar till forskning inom ALS, sjukdomen som hon själv har drabbats av. I december fyllde hon både Åkers kyrka och Rudenstams utanför Jönköping med en konsert till förmån för denna.

3 Sven-Erik ”Svalle” Andersson
Svalle är en ”känd” profil i kommunen och har många år på nacken som en viktig ideell kugge i SIS ishockey: Spelare, ledare, ordförande, ja listan kan göras lång. Där SIS hockey är, ja där är Svalle!

4 Elisabeth och Lars Ljungqvist
För att de på eget initiativ med helt privata medel startat Skillingaryds första konsthall Vinden, Smedjegatan 6 och allt de har gjort för kulturen i vår kommun.

5 Rune Storck
För alla hans böcker om Så minns jag/vi Skillingaryd samt hans engagemang under åren i Skillingaryds Frisksportklubb, Frälsningsarmén och Stiftelsen Movalla.

(publicerat 4/2 15.50)

Taggar

Dela