Nyheter

Röster från medborgarcaféet

Nyheter I veckan var det premiär för kommunens medborgarcafé. Del 2

Samtal kring borden i Brokyrkan

När satsningen på medborgarcafé drogs igång startade det i Hok. Ett 50-tal intresserade hade mött upp för att träffa representanter från de politiska partierna samt tjänstemän från de olika förvaltningarna. Mötet präglades av god dialog och ett öppet samtalsklimat.

– Det var ett bra möte, tyckte Ammi och Axel Forthmeijer som jag mötte på när de var på väg hem på tisdagskvällen. De konstaterade att frågorna i stort var desamma som intresseföreningen drivit under åren, men med dagens möte kanske det kan bli mera verkstad av det hela. De gjorde en reflektion över att många av de yngre famlijerna inte var på plats när det gäller att påverka framtida förskole- och skolsatsningar, men det kanske inte är så lätt att gå på möte en tisdagskväll med små barn att ta hänsyn till.

En ständigt återkommande fråga är den om att skapa förutsättningar för de yngre att bo kvar i Hok och inte behöva att flytta. Der är en problematik som berör ett antal områden. Till att börja med handlar det om bostäder, det saknas lägenheter till rimliga hyror och det behövs en bättre kollektivtrafik. Det är inte rimligt att det saknas bussförbindelse med Jönköping under helgerna enligt mångas åsikt.

– Det är positivt att kommunala företrädare ger sig ut i bygderna för att möta medborgarna på vår hemmaplan, avslutar paret Forthmeijer och hoppas att det som diskuterades lyfts in i det kommunala arbetet och inte hamnar i arkivet ”att göra i mån av tid”.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *