Nyheter

Röstning om tjänsteår

Nyheter Vid senaste kommunstyrelsemöte fick röstning ske i Palmcrantzaffären.

Cathrine Palmcrantz

Nu har troligen sista vändan för Palmcrantz affären gjorts på kommunstyrelsen arbetsbord.

Vid senaste mötet blev det röstning och ärendet föreslås avslutat och skickas till näringslivsrådet för beslut.

Det som har hänt är att Cathrine Palmcrantz vill att Vaggeryds kommun ska fullfölja det åtagande man har gjort i samband med hennes anställning på Vaggeryds Näringslivsråd. Frågan gäller rätten till tre månaders uppsägningstid istället för en.

Advokatgruppen, Palmcrantz biträde i saken, skickade ett brev till Vaggeryds kommun den 30 mars. I den står det att biträdet, advokaten, framställer krav på att lönefodran i enligt med avtal jämte ränta snarast utbetalas till Cathrine och att undertecknade advokaten är väl medveten om att denna fråga ska riktas mot näringslivsrådet. Advokaten undrar även, med hänsyn till näringslivsrådets struktur och uppbyggnad, varför Cathrine inte erbjudits vd-tjänsten, eftersom hon är väl kvalificerad för tjänsten.

– Eftersom vi hade en votering i arbetsutskottet i kommunstyrelsen kommer frågan nu upp i kommunstyrelsen. Är inte arbetsutskottet enad går den vidare. Och efter röstning blir det här är en fråga för Vaggeryds Näringslivsråd. Vi hade en stor diskussion, menar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Siffrorna blev 8–5. (S) och Allan Ragnarsson (M) reserverade sig mot beslutet.

– Det här är ett ärende som är dåligt hanterat. Vi kan inte förstå att man kan göra så här mot anställda. Man får tillgodoräkna sig tid inom koncernen oavsett om man är kollektivare eller tjänsteman. Den anställda har varit anställd i Vaggeryds kommun och sedan har man gått vidare till ett underbolag. Man intygar även på detta senaste möte och det finns ingen oenighet om att avtal har skrivits på. Dessutom sa Ulf Abrahamsson (C) vid ett annat möte att originalet var rivet. Det här är en ursprungshandling och vi anser att det är mycket märkligt hanterat, påpekar Kent Williamsson (S).

Det påskrivna avtalet att tillgodoräkna tjänsteår som finns på papper har inte kommit fram. Det florerar ett avtal som inte är underskrivet av Allan Ragnarsson och Bengt-Olof Magnusson. Men det påskrivna avtalet har som sagt inte hittats ännu…

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *