Nyheter

Röstningen är avslutad – Rösta på Årets Skillingarydsbo

Röstningen är avslutad – Rösta på Årets Skillingarydsbo

Nyheter Röstningen är avslutad - Det är dags att rösta på Årets Skillingarydsbo 2015.

Vi fick tolv kandidater och en förberedande jury om 20 läsare har efter röstning utsett de fem som går till den slutliga omröstningen. Det var ett klart avstånd från nummer fem till nummer sex.

Det går endast att rösta på internet och det är en röst åt gången som gäller samt en röst per person.

Gör så här: Skriv siffran OCH namnet på den du tycker ska bli Årets Skillingarydsbo 2015 till tavling@skillingaryd.nu senast söndag 10 januari 2016.

De fem får sedan poängen 5, 4 ,3 ,2 och 1. Deltagarna vid årsmötet med Skillingaryds Intresseförening kommer också att rösta och där blir det samma poängsystem.

Efter tio timmars omröstning hade det lämnats över 100 röster.

Under torsdagen den 7 januari var det rekordmånga röster. Då gick den som låg trea upp i ledning men det är oerhört jämnt de tre främsta emellan. Sedan är det ett litet större avstånd ned till övriga två.

Söndag morgon den 10 januari hade det fortsatt att strömma in röster. Den som från tredje plats hade avancerat till etta har nu tappat igen och det är ganska stor skillnad i röstetalet mellan de nominerade.

Fortsätt att rösta! Vi har fått in drygt 400 röster men vi har ju varje dag över 3.000 besökare i vår tidning så ta chansen att lägga en röst.

Klicka på bilden för en större bild!

1. Bengt Fälth
Bengt kallas inte för inte av somliga Mr KSK. Han har under nästan ett halvsekel varit den drivande kraften och alliallo i Klevshults SK. Även om han nu trappat ned lite har han fortfarande ett vakande över vad som händer och ser i KSK och i samhället i övrigt.

2. Ola Hugosson
Ola fyllda 80 har varit föregångar med ny teknik inom hembygdsrörelsen. Han har exempelvis varit pådrivande om de historiska informationstavlor om bygden som placerats här och där. Han har också varit drivande i Bissefällsmuseet och är en av de mest aktiva i Miliseum.

3. Annie Johansson
Hon bedriver ett intensivt arbete med att utbilda brandmän i Sverige, hon bidrog med viktig kompetens vad gällde den stora branden i Västmanland 2014. 2015 blev hon nummer 1 på Lands lista över Sveriges viktigaste personer för skogsnäringen. Hon kom före både generaldirektörer och andra potentater.

4. Leo Johansson
Som 16-åring närmast chockade skidåkaren från Skillingaryds FK de nordliga distriktsåkarna när han i vintras vann ungdoms-SM i Filipstad. Det var närmast en bragd att vinna 7,5 kilometer och han blev givetvis sporrad av framgången i vintras och har inlett säsongen 2015/2016 på ett bra sätt.

5. Lisa Lemke
Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock som är uppvuxen i Skillingaryd men som numera är verksam i Falkenberg. Då och då kommer hon till sin hemkommun för att inte bara hälsa på släkt och vänner utan ofta också för att berätta och visa om matlagning.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *