Nyheter

Rune Backlund slutar som regionråd

Nyheter Centerpartiets regionråd och gruppledare Rune Backlund, Visingsö lämnar sina tunga politiska uppdrag vid årsskiftet.

Rune Backlund. Pressbild

Rune Backlund efterträdde Evert Wirfelt som regionråd efter valet 2006 och har de senaste 14 åren varit Centerpartiets främste politiska företrädare inom regionen. Rune har under denna tid ingått i den politiska ledningen för landstinget/regionen och utöver uppdraget som råd också haft en rad olika poster inom regionen som ordförande eller ledamot i nämnder, delegationer och samverkansorgan. Innevarande mandatperiod är han utöver regionråd också ordförande i Ana – nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet.

Rune har själv framfört önskemålet om att få lämna sina tunga uppdrag vid årsskiftet. Som skäl har han framfört att 14 år är en lång tid att verka och arbeta i ledningen i en så stor organisation som regionen samt att han önskar trappa ner. Han har också sagt att han vill öppna upp för ett generationsskifte i ledningen för gruppen och att ett lämpligt tillfälle är halvvägs in i nuvarande mandatperiod.

Detta innebär ingen förändring av partiets politik eller relation till andra partier inom den styrande koalitionen.

Centerpartiet tackar Rune för de många år som han på ett framgångsrikt sätt företrätt partiet inom regionen. Vi vet också att han är en uppskattad företrädare för Centerpartiet i övriga partier och länets kommunledningar.

En nomineringsgrupp finns inom partiet som jobbat en tid med att förbereda valet av efterträdare till Rune. Val av efterträdare kommer att göras på en extra distriktsstämma med Centerpartiet i Jönköpings Län lördag den 26 september.

• Centerpartiets nomineringsgrupp
Anders Samuelsson, gruppledare Jönköping
Hans-Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande Värnamo
Beata Allen, kommunstyrelsens ordförande Aneby
Anders Karlsson, kommunalråd Nässjö
Lena Sumedrea, distriktsombudsman

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *