Nyheter

(S) genomför digitalt 1-maj firande

Nyheter På grund av den rådande coronapandemin kommer inga traditionella 1 maj- firanden genomföras av Socialdemokraterna i Jönköpings län. I stället kommer partiet tillsammans med SSU, LO och ABF att genomföra ett digitalt 1 maj-firande som sänds på Facebook 1 maj.

Carina Ödebrink (S)

I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla social distans och inte samla människor på fysiska platser kommer Socialdemokraterna inte att genomföra några fysiska arrangemangunder 1 maj. I Jönköpings län kommer partiet i stället, tillsammans med SSU, LO och ABF, att genomföra ett regionalt digitalt firande.

– Vi ställer inte in, vi ställer om. Självklart är det tråkigt att inte kunna samlas fysiskt på 1 maj, men det känns samtidigt spännande att kunna testa vingarna och genomföra ett digitalt firande. Vår förhoppning är att detta ska ge möjligheter att vara med och fira 1 maj för dem som tidigare känt att steget har varit lite för långt att gå med i ett demonstrationståg, men som vill ge uttryck för vikten av ett starkt samhälle där vi hjälps åt, säger Carina Ödebrink, distriktsordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län.

Under firandet kommer försvarsminister Peter Hultqvist, partidistriktets ordförande Carina Ödebrink, LO-distriktets ordförande Thomas Olsson och SSU-distriktets ordförande Edvina Palmcrantz att tala. För musikunderhållningen kommer trubadurerna Alec och Maja stå, och firandet hålls ihop av konferencier Magnus G Rönnberg.

– Jag är glad att vi kommer att ha vår försvarsminister Peter Hultqvist med i vårt digitala 1 maj-firande. Få personer kan på ett så tydligt och pedagogiskt sätt förklara vår paroll Ett starkare samhälle som Peter Hultqvist, säger Carina Ödebrink.

Firandet kommer att sändas på Facebook och Youtube.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *