Nyheter

(S) rustar upp för valrörelse

Nyheter På måndagseftermiddagen möttes (S) kandidaterna upp i sin lokal i Folkets hus i Vaggeryd för att göra klart fullmäktigelistan. Det visar sig att det kommer att kunna väljas från två listor i höst där Kenth Williamsson och Tuula Ingner toppar.

Mycket kaffe går det åt  [1/4]

Starkt (S) gäng samlat  [2/4]

Från vänster Marijo Corkovic, Kenth Williamsson, Helena Erlandsson, Anna-Karin Slunge  [3/4]

Carina Ödebrink och Tuula Ingner diskuterar  [4/4]

Två listor har partiet fått fram till valet i höst och på dessa finns även två riksdagskandidater, Thomas Strand och Carina Ödebrink. 

– Vi har en traditionell lista och en lista för tro och solidaritet. Vi hade i höst ett kyrkoval, hösten som kommer är det riksdagsval och nästa år är det EU-val, så vi har mycket att göra och är glada för att vi jobbat fram bra listor till samtliga valen, säger Kenth Williamsson.

Under lång tid har (S), som för övrigt har tre föreningar i kommunen (Skillingaryds-, Vaggeryds- och Tro och Solidaritetlistan) har nu enats och gått fram med två starka listor.

– Vi har tre stora föreningar idag och har två listor med stor aktivitet. Namnen från listorna varvas sedan av Länsstyrelsen, säger Roger Ödebrink som är sammankallande i valberedningen.

– Kort sagt kan vi säga att vi har två bra listor. Vi ser att det är en del nya namn som tillkommit och vi märker att det finns ett stort politiskt intresse bland våra invånare. Vi har en bra blandning av namn, unga, gamla, varifrån man kommer och vilket yrke man har idag, menar Kenth.

Nya på ”traditionella” listan är bland annat Nadira Kilim, Marijo Corkovic, Matilda Andersson och nygamla som Sonja Kling och Bengt Fäldt är tillbaka på valbar plats på listan i höst.

– Vi har klarat av det här med varvningen av kvinnor på listorna och sen har vi en bra geografisk spridning. Våra medlemmar har fått nominera namn till fullmäktigelistan och sedan tar valberedningens arbete vid. Vi har satt upp alla namn på tavlan och sedan har vi diskuterat kriterier och tänkt taktiskt. Det är inte konstigt att Kenth toppar listan, då han är det nya kommunalrådet efter valet i höst. När listan är klar har vi tagit med den till årsmötet där den har godkänts. Vi har en del som vill vara med på listan men inte så högt upp och såklart respekterar vi detta. Viktigt att få med bredden, säger Roger Ödebrink.

– I Tro och solidarietslistan finns trygga människor uppsatta som har varit med länge. Det här är en aktiv grupp som kommer och deltager vid våra träffar. Vi har även fått in nya namn som Mousa Mousa, Victor Blixth, Mahdi Husseini och Christina Gustavsson. Helena Erlandsson från Hok är topp fem på listan i höst, säger Anna-Karin Slunge.

– Man kan väljas ut att bli ledamot i nämnd eller styrelse utan att för den skull stå med på fullmäktigelistan, säger Kenneth.

Valfrågorna som (S) kommer att kämpa för är välfärden samt mycket annat…

– Skolan är otroligt viktig och vi satsar mycket på detta och det är en viktig fråga för oss. Skolan är det som betyder mest för hur det går framöver, säger Kenth Williamsson.

– Jag tänker på vår ungdomsverksamhet. Jag vill ha en fritidsgård i Vaggeryd, menar Tuula Ingner.

– Miljön är en viktig fråga, säger Anna-Karin Slunge.

– Vi måste säkerhetställa Bäckalyckan, Grönelund och Friluftsgårdens områden ska räddas. Skjutfältet tar mycket plats, E4;an och framtida eventuell järnvägsbanan, så det här är en väldigt viktig fråga att behålla våra naturområden. Våra detaljplaner vi haft, exempelvis Mejeriet, att det tar extrem lång tid det tagit och vi måste växla upp för att vi ska expandera. Vi måste ha en större och längre planer. Skjutfältet tar mycket plats, E4;an och framtida eventuell järnvägsbanan, så det här är en väldigt viktig fråga. menar Kenneth Åberg.

– Förskolan är viktig, säger Marijo Corkovic.

– Allvarligt när industrin inte får fatt på arbetskraft. Vi behöver en gymnasieutbildning som är en garanti för att du ska få arbete. Vi får inte in ungdomarna i yrkesprogrammen. Sen finns det inte ett hus till salu i kommunen, påtalar Carina Ödebrink.

Traditionella listan finns här till fullmäktige
Socialdemokrater för tro och solidaritet finns att läsa här

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *