Nyheter

(S) svar till Nord

Nyheter Kenth Williamsson och Peter Fransson, båda (S), svarar Fredrik Nord på hans senaste insändare.

Nej det är inte missvisande när vi konstaterar att överskottet från Hem för Vård och Boende som består av statliga medel, beräknas bli högre en nämndens totala överskott för 2017. Verksamheten för ensamkommande barn beräknas göra ett överskott på 6 miljoner kronor för 2017.

Vi noterar också att regeringen har skjutit till mer medel till kommunerna för att kunna ta emot ensamkommande som fyllt år och att vi har en fond för verksamheten. Dessa medel ska ju användas till denna grupp annars försvinner ju vitsen med fonden. Sedan konstaterar vi att långsiktiga socialdemokratiska satsningar på skolan, sjukvården, omsorgen och till våra pensionärer som byggt det här landet är ni emot medan vi (S) anser att detta stärker välfärden och att våra äldre av rättviseskäl förtjänar bättre villkor.

Du säger också att vi inte är kända för att infria våra löften vilket är fel. Faktum är att partierna generellt sätt är bra på att infria sina vallöften vilket forskning har visat. Vi kan också konstatera att eftersom EKB-verksamheten minskar kraftigt så har vi ingen brist på lokaler/platser. Vi ser inte heller att behovet är särskilt stort när det gäller bemanning eftersom de fyllt 18 år.

När det gäller utredningen som socialförvaltningen gjort så ser vi inte att vi behöver hantera det enligt förslaget utan vi kommer återkomma med ett eget förslag. Vi tycker att det är viktigt att man ska integreras i samhället på ett bra sätt för att så snabbt som möjligt komma ut i försörjning. Det är också mer humant att kunna vara kvar i ett socialt sammanhang utan att flyttas runt mer en nödvändigt. Vi tycker därför att vårt övergripande mål när det gäller integration, som även (SD) röstade för ” Nyanlända är en resurs och en del i att utveckla Vaggeryds kommun” ska efterföljas.

Kenth Williamsson (S)
Oppositionsråd

Peter Fransson (S)
Gruppledare Socialnämnden

Kenth och Peter svarar Fredrik

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *