Nyheter

Så drabbar inflationen pensionärerna: ”Kanske måste börja arbeta igen”

Nyheter Länsförsäkringar har tillsammans med Konsumentverket gjort en beräkning på hur inflationen drabbar pensionärer 2023.

Priserna på mat, drivmedel och el har skenat det senaste året och drabbat våra plånböcker. Men även priserna inom fler områden har ökat och jämför man hushållsekonomin för ett pensionärspar mellan 2023 och 2023 så är det en dramatisk ökning.
– Det kommer att kännas i plånboken för många pensionärer som enligt vår uträkning kan få en kostnadsökning på 60 procent 2023 jämfört med för två år sedan, säger Trifa Chireh, pensionsekonom på Länsförsäkringar, i ett pressmeddelande.

Ökningen i pengar räknat ligger på 7 000 kronor.
– På två år har det ekonomiska klimatet förändrats drastiskt. Sedan 2020 har en genomsnittlig pensionär inte fått i närmelsevis så mycket mer i plånboken. Pensionärer står nu inför en tid som först och främst handlar om att övervintra, säger Trifa Chireh, som menar att många hushåll kommer behöva se över sina utgifter och sitt sparande. Många kanske till och med måste börja arbeta igen för att klara av de höga utgifterna.

Taggar

Dela


1 reaktion på Så drabbar inflationen pensionärerna: ”Kanske måste börja arbeta igen”

Alla partier skyldiga till elkrisen. Den nuvarande situationen är egentligen ingen överraskning. I många år har vi vetat att vårt samhälle av hotande klimatkatastrof så fort som möjligt behöver komma bort från att använda fossila bränslen och övergå till elkraft. Därför är det viktigt att alla partier slutar att käbbla och beskylla varandra och i stället samverkar att finna alla sätt att påskynda förändringen så effektivt som möjligt. Då behövs också att värna om de mer ekonomiskt svaga bland oss och även rädda alla företag som är helt beroende av el för att kunna producera sådant som vårt samhälle behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *