Nyheter

Så här kan Götafors skola se ut

Nyheter Ett arbetsmaterial fanns som grund när barn- och utbildningsnämnden diskuterade nya skolan i Vaggeryd.

Skiss från förvaltningens handlingar

Vid onsdagens nämndmöte kikade ledamöterna på konceptet som arkitekterna tidigare gjorde för två år sedan när planen var att bygga skolan på samma plats som skolan är på i dag.

– Vi använde det här konceptet till Sörgårdsskolan, ett enkelt koncept. Det består av en standardbyggnad, gemensamma entréer, grupprum, klassrumsmoduler och så har vi en skapande arena i lokalerna också. Själva konceptet är genomtänkt och man kan bygga på med fler klassrum, matsal, personalrum, rum för skolsköterska och kurator bland annat, berättar Jenny Larsen (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Vi tänker så att man inte bygger klassrum för 30 elever, utan vi bygger för 20–25 elever i varje klassrum. Vi måste planera för det lägre antalet elever per rum. Vi godkände det här förslaget och när det ska upphandlas så ska det pedagogiska tänket finnas med, avrundar Jenny Larsen (KD).

I nya Götafors skola ska det finnas tillagningskök, matsal, personalrum, elevhälsa, administration, skapande arena för fritidshem och skola, olika storlek på klassrum för att arbeta med ett inkluderande perspektiv, genomtänkta entreér och kapprum för maximal trygghet, logistik och rum, skofri miljö som princip, genomtänkta förråd och grupprum för att inte ha grejer i klassrummen.

Götafors skola planeras i nuläget att uppföras för 200 elever i årskurs F–3.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Så här kan Götafors skola se ut

Bibliotek, samt egen lokal för fritids, syftar inte på skapande delen utan en egen hemvist för fritids.

Har man ens pratat med pedagoger om hur de skulle vilja ha det?

Och den skall hyras! Ett företag tjänar pengar varje månad samt att skolan är betald efter 10 år som den skall hyras! Dit skall INTE mina skattepengar gå.
Pinsamt dessa nödlösningar medans kommunala anläggningar krackelerar för våra skattepengar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *