Nyheter

Sa nej till prenumeration på tidning

Nyheter Empartiet debatterar en prenumeration på en tidning för alla i kommunfullmäktige.

Gratis är gott sa kommunpolitikern!

Kommunfullmäktiges möte 1 februari beslöt att ge sig själva ytterligare en förmån. Denna gång i form av en tidningsprenumeration för 2995 kronor per år och ledamot. Den aktuella tidningen är ”Dagens samhälle” som är en nyhetstidning med fokus på ekonomi, politik och offentliga affärer. Kostnaden för prenumerationerna kan landa på närmare en halv miljon kronor för en mandatperiod. 
 
Empartiet röstade nej till detta förslag av följande anledningar:
  • Kommunens utgifter ökar och vi politiker har ett ansvar att vända på varje krona och ifrågasätta värdet av varje ny utgiftspost. Särskilt som vi kräver försiktighet och effektiviseringar av andra delar av den kommunala ekonomin.
  • De politiska partierna i kommunen får dessutom ett partistöd varje år och vi anser att en politisk tidning skall betalas med dessa medel. Varje parti får ett grundstöd på 8 500 kronor per år plus ett mandatstöd på 9 000 kronor per ledamot och år.

Empartiet var det enda parti som röstade nej till förslaget och vi ser fram emot en valrörelse där ekonomisk återhållsamhet förhoppningsvis blir en valfråga.

Klas Gustavsson
Empartiet
Taggar

Dela


6 reaktioner på Sa nej till prenumeration på tidning

Numera har kummunfullmäktigeledamoten ett arvode på 549 kronor per möte. Det är 10 möten per år. De som är med på alla dessa möten skulle med andra ord få 5 490 kronor före skatt. Inget arvode utgår till dem som inte närvarar. Ett möte är cirka fyra timmar i snitt, plus att du ska läsa in dig på handlingarna. Det tar 2–10 timmar. Är dessa överbetalda?
Dagens Samhälle är en tidning som tar upp aktuella frågor som gäller kommun, region och stat. Det ger en bra bild hur det ser ut i Sverige och hur problem hanteras. Jag tror det gör vår kommun bättre när vi folkvalda ledamöter ska ta beslut. Troligtvis överstiger det värdet kostnaden på att ta felaktiga beslut eller uppfinna hjulet själva varje gång.

Kommunens ledamöter har inkomster så det räcker och blir över för mycket mer än den tidningsprenumeration.

Detta ska väl tas upp i deklarationen som jag hoppas alla berörda gör, men nu en annan sak det var för dyrt med kompressionprodukter som används av sjuka. Vilket är viktigast?

Bra. Tycker inte ledamöterna i kommunfullmäktige ska ha ännu fler förmåner förutom ett högt arvode. De kan ta arvodet och betala tidningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *