Nyheter

Så ska polisen klara personalbristen

Nyheter Polisen prövar nu nya grepp för att komma till rätta med sin personalbrist.

Som Värnamo.nu skrivit om tidigare så kommer personalbristen bland annat innebära att det i höst bara kommer att finnas en polisbil som patrullerar i GGVV-området.
Nu har polisen startat en rikstäckande kampanj, där de vill återanställa poliser som sagt upp sig tidigare.
– Att poliser slutat sedan omorganisationen 2015 är väl känt. Det är till dem vi nu riktar oss för att kunna öka vår förmåga i regionen, säger Carina Persson, regionpolischef i polisregion syd.
Det är i nuläget inte bestämt exakt vilka polisområden som kommer att få ta del av resursförstärkningen, eller hur stor den kommer att bli.
Detta bland annat beroende på hur hur många före detta poliser som nappar på erbjudandet och hur väl deras önskemål matchar myndighetens behov.
– Vi behöver bli fler poliser, särskilt i lokalpolisområdena där vi arbetar närmast medborgarna. Därför känns det bra att vi nu går ut och ser hur stort intresset är för att komma tillbaka till oss. Samtidigt är det viktigt att vi aktivt arbetar med att behålla de medarbetare vi har idag säger Carina Persson. Förutom poliser till lokalpolisområdena vill polisen också locka tidigare poliser med polisiära specialkompetenser att komma tillbaka och söka anställning.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *