Nyheter

Så tillbringar jag min semester

Nyheter Gert Jonsson berättar om sitt semesterfirande

Gert Jonsson

Vi mötte kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson i hemmet i Kvighult. Han gjorde ett kort avbrott i sitt semestrande på västkusten för att roa sig med att måla huset. Mad klassiskt färgstänkta kläder mötte han upp för att berätta om hur han gör för att koppla av och ladda för ett nytt verksamhetsår.

– Som förtroendevald har jag inte semester i vanlig mening, säger Gert Jonsson utan han får planera för att kunna vara ledig utifrån hur det ser ut i den kommunala världen.

– Jag har varit i Falkenberg några dagar i husvagnen, berättar Gert och säger att det är i Falkenberg han kan njuta av sin ledighet på allvar. Är han ledig på hemmaplan så är datorn på och e-postlådan kollas kontinuerligt och telefonen är också högst närvarande. Men i husvagnen i Falkenberg blir det något mera sällan som post och telefon kontrolleras.

Säsongsgäst på campingen i Falkenberg har han varit i många år och där vistas han naturligtvis på sommaren men också många helger därutöver.

– Vi åker till Falkenberg även vintertid, säger Gert Jonsson men då blir det annat boende än husvagn.

På hemmaplan blir det mycket arbete med hus och trädgård och det är också då han tänker som bäst och funderar ut lösningar på kommunala spörsmål som han presenterar för sina politikerkollegor och får tummen upp eller tummen ned.

– Jag är van sedan torvmossetiden att arbeta ensam och då tänker man som bäst, enligt Gert Jonsson. Det händer då och då att han även under arbetsveckor åker hem till sin trädgård när det uppstår viktiga lägen i kommunpolitiken som kräver lite extra tankemöda.

Om vi återgår till Falkenberg så ägnas mycket tid åt att promenera vid havet, cykla omkring och titta på olika lösningar som kan omsättas även i Vaggerydspolitiken.

– Men en viktig aktivitet är den årliga cruisingen Wheels and Wings, säger Gert Jonsson och blir som en ung grabb i ögonen. Han sätter sig i sin ögonsten, en Pontiac Bonneville från 1964 och vrider om nyckeln och V8-motorn mullrar igång. Man märker att Gert Jonssons tankar är på annat håll än i Skillingehus.

Gert i sin Pontiac

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *