Nyheter

Så var det med det!

Så var det med det!

Nyheter K Nilssons slutord om biblioteket!

Nu vet vi hur det blir med öppettiderna på Skillingaryds bibliotek. Med det förslaget sker ingen utveckling precis – snarare tvärtom – men det var väl det som var tanken.

Läser just länets tidning Region nr 3 2018). En ort som vill vara aktiv måste skapa platser där människor möts står det … att det är liv och rörelse, att det händer något, är en kul plats att vara på.

Ett öppet modernt bibliotek, en hall fylld av aktiviteter – tänk vad en entusiastisk bibliotekarie kunnat åstadkomma i Skillingaryd!

För mig är det obegripligt att en kultur- och fritidsnämnd satsar så lite på sina bibliotek och inte verkar ha en aning om vad det är som gör en ort attraktiv att bo och verka i.

Själv tänker jag kryssa en politiker från Skillingaryd i årets val – kanske kan det göra skillnad.

K Nilsson
Rädda vårt bibliotek

Taggar

Dela


8 reaktioner på Så var det med det!

Jag håller med Kersti och står helt på hennes sida. Också jag har kryssat för EN politiker från Skillingaryd i årets val!.

Jag förstår att ni är ett eget parti och går till val som eget parti. Men Centern röstade för nedragningarna på biblioteket och får ta ansvar för det beslutet.

Nu är det så Kenth att C går till val som C eftersom det inte finns ett parti som heter Femklövern. Däremot finns ett samarbete vid namn Femklövern. Vad samarbetet blir efter valet vet jag inte. Just i denna fråga vet jag inte hur C röstade, men jag står för min åsikt oavsett. Är ny i politiken och tänker inte ta ansvar för alla historiska beslut. Som vi i C säger FRAMÅT.

Vi Socialdemokrater reserverade oss mot Femklöverns förslag om neddragningar på biblioteket 2018 och vi hade även med 600 tkr för förstärkning av en tjänst på biblioteket 2019. Men ni drog faktiskt ned en tjänst, Jörgen. Vilket kommer märkas. Jag var inne på biblioteket i Skillingaryd senast i dag. Mycket folk och knöfullt vid datorerna. Biblioteken är en härlig fristad för många- en fristad som behöver utvecklas- inte nedgraderas!

Håller med, dessutom utestänger man ideella krafter istället för att smörja och dra nytta av dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *