Nyheter

Såg varg utanför Värnamo

Nyheter I Torp strax utanför Värnamo syntes på morgonen en varg.

Privatbild klocka 04.50 den 28 juni 2020

– Detta djur syntes tidigt i morse i Torp, där den var mycket närgången mot bland annat hästar, skriver noteras på vår sida på Facebook, Du vet att du är från Värnamo.

 – Min väninna jagade ut den upprepade gånger med bil till Hillerstorpsvägen, men den återkom flera gånger. Vi föder ju upp minishetlandsponnyer, en munsbit för ett sådant odjur, noterar en läsare till oss.
Det kanske rör sig om samma varg som de senaste dagarna synts i trakten av Jönköping.

Privatbilder

Taggar

7 reaktioner på Såg varg utanför Värnamo

Skulle du jaga en varg till fots eller jaga den med bil?
Jag väljer bil isåfall men du kan springa efter den till fots

Hade det varit dina hästar då hade du nog också agerat ! eller hade du stått o tittat på när han börjar att riva djuren ?

Att de inte ta bort den
Den utgör ju ett hot inte mot boskap, husdjur men också mot människor (för de som tro den inte kommer anfall människor tänk såhär om det e mörkt ute o den e hungrig då tro jag den inte bry sej om va den ta)

Vad är det vi ser på bilderna? Ett hunddjur av något slag. Vargliknande, men långt ifrån hur en vargg ser ut. Högdräktig? Eller stoppat i sig 15-17 kg kött? (Vilket de kan). Frågorna är många. Men en sak är klar. Det är ingen varg, med ett karakteristiskt utseende.

Det bästa vore ju att Jägareförbundets förslag om att närgångna vargar får skjutas vore lovligt.När inte det går för man ta till det näst bästa,att försöka jaga bort den med de medel man har till hands.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *