Nyheter

Saknar brygga vid populär badplats

Nyheter Flytbryggan togs bort vid Långasjön i Åker, då den inte höll säkerhetsmåttet, men badgästerna önskar att någon form av brygga kommer anläggas när badsäsongen drar igång igen nästa år.

Säkerheten har gåtts igenom vid bland annat Långasjön i Åker

Att det ska vara någon form av brygga vid badplatser anser badgästerna vara en självklarhet, men säkerheten är viktigast av allt. När vi besöker den fina badplatsen i Åker finns det ingen brygga, varken fast eller flytande.

– Här finns ingen brygga och det har inte varit någon brygga den senaste tiden heller, jag tycker faktiskt att kommunen inte bryr sig om vår fina badplats. Det känns som att de glömmer bort oss här i Åker, vi har en väldigt fin badplats, säger ortsbon som är trogen badgäst under sommaren.

David Norrfjärd, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i kommunen, berättar om den anlagda flotten som har varit en utmaning. 

– Långasjön fluktuerar lite, när det är lågt vatten så blir kättingen längre och då gled flotten iväg. Dessvärre var det ett barn som hoppade i vattnet och slog sig i fundamentet som var på sjöns botten. När detta hände gjorde vi bedömningen att flotten och fundamentet skulle plockas bort. Jag vet att man saknar flotte och/eller brygga men just då gjorde vi den bedömningen att säkerheten går före. Flotte och/eller brygga måste placeras stadigt och vi måste helt enkelt hitta en smartare lösning till nästa säsong, berättar David Norrfjärd. 

De omtyckta och välbesökta medborgardialogerna som arrangerats runtom i kommunen har badplatserna skick och utrustning funnits högt på listan.  

– Vi vet att badplatserna är en väldigt viktig samlingsplats. Vi försöker samverka med lokala föreningar och stötta med det vi kan från förvaltningen för att utveckla alla badplatserna i kommunen. Vid Långasjön i Åker gjorde vi under våren badplatsen mer tillgänglig. När det gäller säkerheten har sim- och sporthallspersonal, som är experter inom området, gått igenom utrustningen och denna kontroll görs varje år inför en badsäsong. Vi finns också på plats under säsongen några gånger för att titta till det, gör uppföljningar och tar vattenprover bland annat, men det är lokala föreningar och personer som gör ett bra jobb gällande den lokala skötseln, berättar David Norrfjärd. 

När kan badgästerna i Åker få hoppa i Långasjön från bryggan igen?

– Vi har inte tagit något beslut ännu, så det får vi återkomma till. Men vi ska ta det beslut som är bäst för badgästerna, avrundar David Norrfjärd, förvaltningschef för kultur- och fritid.

Tommy Blomberg, boende i Åker och engagerad i byaföreningen, vill snarast se en brygga vid fina badplatsen.

– Självklart ska det vid Långasjöns badplats finnas en brygga. Vår badplats besöks av väldigt många barnfamiljer från grannkommuner och det är klart att det ska finnas hos oss också, hälsar Tommy Blomberg.

Långasjön i Åker

Taggar

Dela


4 reaktioner på Saknar brygga vid populär badplats

Självklart skall det finnas en badbrygga vid Åkersbadet. Det var det när Klevshult landsortskommun gick upp i Skillingaryd. Att dessa senare slagits samman med Vaggeryd skall ju inte leda till försämringar. Befolkningsunderlaget och skattebetalarna är ju idag många fler än då så bygg ny badbrygga vid Åkersbadet inför sommaren 2022.

Peter

Så du vill inte att Långsjön i Åker ska ha någon brygga alls?

Men de ska fixa nya till de badplatser som har en redan.

Tänk efter hur det uppfattas av de som läser dina kommentarer.

Satsa på de som finns innan ni bygger en till. Det finns många som är undermåliga i kommunen tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *