Nyheter

Sandahls expanderar

Nyheter Det är Sandahls Goods & Parcel som bygger en ny crossdockterminal i Värnamo.

Johan Ebefors

Investeringen görs för att möta en ökad efterfrågan från varuägare som vill ansluta som kunder. Därför kommer Sandahls att expandera verksamheten med en ny crossdock-terminal i Värnamo. Den nya terminalen kommer att stå klar i september 2020. En crossdockterminal innebär att det blir en effektiv genomflödesdistribution – direktleverans av varor från tillverkare till återförsäljare. Från lastkaj – dock – till lastkaj utan omlastning eller längre uppehåll. (Källa IDGs ordlista).

– Den nya crossdock-terminalen lokaliseras i anslutning till vår befintliga anläggning i Värnamo. I en första etapp kommer terminalen att omfatta 2000 kvadratmeter och ha 18 portar, säger Johan Ebefors, VD på Sandahls Goods & Parcel.

Den nya crossdock-terminalen i Värnamo kommer att stå klar i samband med att Sandahls Goods & Parcel börjar operera som en oberoende logistikaktör den 26 september. Då blir den en viktig kapacitetsförstärkning gentemot den volymökning som bolaget beräknas behöva hantera. Sedan tidigare har Sandahls terminaler i Skillingaryd men också i Helsingborg, Göteborg, , Jönköping Alvesta, Sävsjö, Söderhamn, Umeå, Luleå, Sundsvall och Östersund.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *