Nyheter

Sänkt pensionärskatt

Nyheter 1,4 miljoner pensionärer får sänkt skatt. Detta presenterade den socialdemokratiskt ledda regeringen på en presskonferens i dag

1,4 miljoner pensionärer får sänkt skatt. Detta presenterade den socialdemokratiskt ledda regeringen på en presskonferens i dag. Det innebär att skatteklyftan nu är sluten för alla med en pension upp till 14 000 kronor i månaden.

– Jag tycker att det här är ett jättebra förslag från regeringen, säger riksdagsledamoten Thomas Strand från Vaggeryd.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen fortsätter arbetet för att sluta skatteklyftan mellan pension och arbete. På en presskonferens vid lunch presenterade regeringen en satsning som innebär att drygt 1,4 miljoner pensionärer kommer att få sänkt skatt med upp till 2 500 kronor per år. Förslaget innebär att 70 procent av alla över 65 år får sänkt skatt och att skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare sluts därmed för alla med en inkomst upp till 14 000 kronor.

– Vi har sagt att vi vill sluta gapet för skatteuttaget för pensionärer och löntagare. Vi har tidigare tagit ett steg och nu tar vi ytterligare ett. Jag hoppas att det kommer att glädja många pensionärer, säger riksdagsledamoten Thomas Strand.

Regeringen kommer att remittera ett konkret förslag i samband med vårpropositionen i mitten av april och ett skarpt förslag kommer sedan presenteras i höstbudgeten. Går den igenom riksdagen kommer skattesänkningen att börja gälla från den 1 januari 2018.

– Min förhoppning är att vi kommer att fortsätta att ta ytterligare steg för att helt ta bort skattegapet, säger riksdagsledamoten Thomas Strand.

Bakgrunden till den här skatteklyftan är att de tidigare borgerliga regeringarna sänkte skatten på arbete men inte pension. Den socialdemokratiskt ledda regeringen har sedan tidigare tagit ett steg för att sluta den här klyftan.

Thomas Strand (S), riksdagsledamot

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *