Nyheter

Sara bloggar: Har jag blivit snuvad på våren?

Nyheter Våren är, som allting annat, helt uppochnervänd och jag längtar så oerhört mycket efter värmen

Påskliljor blommor i senare delen av maj månad  [1/4]

Det kan bli gott om körsbär om frosten håller sig borta  [2/4]

Askarna är sena med sin lövsprickning. I år övergår det nog till sommarmånaden juni innan det är dags  [3/4]

  [4/4]

Det var länge sedan jag bloggade men ibland behöver man få ”skriva av sig”.

Jag får alltid höra att jag måste se alla väderleksrapporter på tv (gärna alla som finns på olika kanaler, då det kan ha ändrat sig), följa alla väderappar som finns, regnradar och mina tre olika installerade blixtappar på telefonen. Till svar får jag alltid ”Det märker du imorgon”. Och ja, det är nog så, är man född på landsbygden är vädret viktigt och det håller fortfarande i sig, kan jag lova.

”Mellan hägg och syrén” är den bästa årstiden enligt mig. Från att fjolårsgräset får ge vika för ny frisk grönska, trädgården börjar ta form, gräsmattan måste klippas, irritationen över att snöret till grästrimmern alltid tar slut och ogräset från grusgången inte ger sig. Då är det bäst, tycker jag som verkligen älskar min trädgård och få vara med om allt som händer när värmen tar vid. Men just det här året känns det som tiden står stilla. För tre år sedan var alla våra äppelträd i full blomning i början av maj, i år har inte ens bladen hittat ut.

Nu har vi inne i tredje delen av maj. 7 grader, snålblåst och regn. Det var nog inte meningen att plocka undan långkalsongerna, den varma jackan och vantarna.

Uttrycket ”mellan hägg och syren” sägs första gången ha använts av en skomakare som tog semester på försommaren och satte upp en skylt med texten ”Stängt mellan hägg och syren”.

Enda vårtecknet i Gisslaköp  just nu är att körsbärsträdet blommar, häcken har blivit grön och stängslet är klart för kommande sommarlovskossor.

När jag söker på ”mellan hägg och syren” får jag upp datumen 7 till 31 maj, så än finns hopp. Annars blir snuvad på våren och de underbara försommarkvällarna på mysiga altanen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *