Nyheter

Sara kom trea i Kalle Anka-tävling

Sara kom trea i Kalle Anka-tävling

Nyheter   Under pompa och ståt på lördagen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm korades vinnarna i Kalle Anka & C:o stora lästävling och där Sara Marin fårn Skillingaryd kom trea.

Det var en tävling där barn uppmanats att återberätta en bok i fyra rutor. Över 1100 bidrag skickades in till tävlingen och de glada vinnarna som kom på pallplats blev Jonatan Edlund, Elina Saijets och Sara Marin.

Under hösten har barn över hela Sverige skickat in bidrag till Kalle Ankas stora läsutmaning där man uppmanats att läsa en bok och återberätta den i fyra serierutor. Hur man valde att återberätta boken var upp till barnen själva och man kunde exempelvis välja att teckna, fotografera, klippa och klistra eller vara kreativ på något annat sätt. Tävlingen ingår i det nya initiativet Läslov som drivs av Läsrörelsen och ett växande nätverk av elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandlare, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag. Tävlingens syfte är att främja läsförståelse och skapa intresse för läsning bland barn.

Totalt skickades över 1100 bidrag in och det blev en tuff uppgift för juryn att välja vinnarna. Slutligen stod det klart att på förstaplats kom Jonahan Edlund från Stockholm för sin tolkning av H.C. Andersens ”Den fula Ankungen” och tilldelades ett stipendium på 1000 kronor, diplom, pokal, medalj samt ett tecknat serieporträtt.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *