Nyheter

Sara utvecklar din idé

Nyheter Kenneth Karlsson, affärsutvecklare på science park, slutar i sommar och nu tar Sara Jeppsson över stafettpinnen för blivande och befintliga företagare i kommunen

Kenneth lämnar över till Sara

Blekingefödda Sara Jeppsson bor i Jönköping och har jobbat som företagsrådgivare inom bank i 15 år och varit bankchef i fem år.

För två år sedan kände hon att hon ville testa något nytt och nu har hon delat sin tid på science park och som näringslivstrateg inom Sävsjö kommun. I augusti tar hon över efter Kenneth Karlsson.

– Jag kommer att dela min tid i Vaggeryd och Mullsjö kommuner, det blir ungefär två dagar i veckan i varje kommun, berättar Sara Jeppsson när vi träffar henne och Kenneth Karlsson i syrenbersån utanför Tina & Översten.

Sara och Kenneth har tidigare jobbat tillsammans då de ingår i scienceparkgruppen där de närliggande kommuner finns representerade.

– I Sävsjö har jag jobbat mycket med nyanländas företagsidéer. När jag jobbade på bank var mina kunder företagare och det känns bra att ha den bakgrunden. Eftersom Kenneth slutar innan jag tar vid så kommer jag att vara flexibel och finnas till hands under sommarmånaden, berättar Sara som säger själv att hon inte är ”fyrkantig” på något vis.

Sara är anställd av science park i Jönköping och kommer att hyras in två dagar i veckan där arbetsplatsen blir vid Skänkelund i Vaggeryd.

Hur väl känner du till Vaggeryds kommun?

– Inte så jättemycket, men jag ska lära känna företagarna här i kommunen och då ger det andra sig själv. Jag kommer att vara ute mycket och visa att jag finns för dem. Fantastisk kul att följa företagarna på sin resa och ”klä dem efterhand”. Nätverk behövs och det kommer jag att jobba för, säger Sara.

Idag ser affärsutvecklarens arbetsdag lite annorlunda än för några år sedan. Den nya företagaren startar sitt företag själv via verksamts hemsida, något som affärsutvecklaren hjälpte till med tidigare . Nu kommer science park in i ett senare skede när man har startat eller vill utveckla sin idé.

– Att Sara har den ekonomiska bakgrunden och företagare på hobbynivå gör att hon blir perfekt för jobbet, avslutar Kenneth Karlsson och hälsar Sara välkommen till Vaggeryds kommun.

Sara Jeppsson från Jönköping är bankchefen som sadlade om till affärsutvecklare. Nu kommer hon till Vaggeryds kommun.

Under måndagen träffades science parkgruppen från de närliggande kommunerna hos Tina & Översten

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *