Nyheter

Satsning på jobb- och lovaktiviteter för ungdomar

Nyheter Under pandemin har många barn och unga fått avstå från aktiviteter och socialt umgänge. Då lovaktiviteter kan bidra till att underlätta deras situation föreslog därför regeringen tidigare i år, ett riktat statsbidrag till kommunerna om 200 miljoner för detta ändamål. Bidraget ska vara ett stöd till avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter för barn och unga i åldersgruppen 6 till 15 år under 2021. Läs (S)-debatten här

Under coronapandemin har många barn och unga fått avstå aktiviteter och socialt umgänge med jämnåriga. Det är allvarligt eftersom det är grundläggande faktorer för välmående och personlig utveckling. Barn-, och unga som redan innan pandemin befann sig i en utsatt situation riskerar att drabbas särskilt hårt.

För detta har Vaggeryds kommun fått 183 000 kronor och tanken är att använda dessa medel för sommarkul och simskola vilket känns bra.

Medel har också skjutits till för att ordna sommarjobb för ungdomar och totalt satsar regeringen även för detta ändamål 200 miljoner kronor för att stödja kommunerna med detta arbete. För Vaggeryds kommun beräknas detta räcka till tio anställningar. Det är en viktig satsning då ungdomar har fått det svårare att hitta jobb då ungdomsarbetslösheten har ökat i kommunen.

För oss Socialdemokrater känns det bra att den S-ledda regeringen ökar förutsättningar för ungdomar att få tillgång till avgiftsfria och smittsäkra aktiviteter samtidigt som man ökar möjligheten för unga att få sommarjobb och att kommunen nu anammat dessa möjligheter!

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun

Tommy Ottosson 
Vice Ordf. Kultur- och fritidsnämnden

Kenth Williamsson
Oppositionsråd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *